Klar for nye eventyr med Moto Guzzi V85 TT


– Det kjennes helt greit ut, svarer den nye eieren fraværende og litt drømmende i blikket mens kona ler ved siden av når journalisten spør om hvordan det føles. Tekst og bilder: Anders Joh. Blisten MC-avisa er på plass når den nye eieren, Tor Linnerud, setter seg på sin nyanskaffede Moto Guzzi V85 TT i butikklokalene til Hadeland MC og Fritid på Hadeland. Hit har han tatt turen med kona Elin Vandevjen på hennes Moto Guzzi V11 Sport "Limited Edition" Rosso Mandello. En sykkel det er laget kun 600 av i to serier, hvorav de 300 første var nummerte. Elins sykkel er blant de siste produserte i den andre unummererte serien. Nytt Guzzi-eventyr Hennes sjeldne sykkel har sin egen historie. Med Tors nye V85 TT "Special" starter en ny for ham og forsåvidt henne også, selv om hun ikke kommer til å kjøre nyanskaffelsen, får vi vite. – Nei denne er for høy for meg, slår Elin fast. Hun greier seg fint med sin senkede Rosso Mandello og en annen 86-modell hun har, forteller hun. Ekteparet Vandevjen/Linnerud er begge kjente personligheter i det norske Moto Guzzi-miljøet og norsk motorsportmiljø hvor Tor har vært engasjert i flere roller. Elin har i mange år vært leder av den norske Moto Guzzi-klubben.

Guzzi den åttende Sola var begynt å titte fram da paret trillet inn på plassen foran motorsykkelbutikken. Det ligger an til en flott jomfrutur tilbake til Nesøya med den nye Guzzi'en. – Dette blir den åttende, kommer Elin fram til når antall Guzzi-eierskap skal oppsummeres siden den første i 1975.

– Så det er ikke så mange, synes hun og forteller videre at en ombygd versjon av en av Tors tidligere sykler står vinterlagret hos Hadeland MC. – Den ble kjøpt ny i 1984, og den hadde vi i 19 år. Den ble også bygget om til sidevognsykkel og brukt som det i flere år da vi fikk barn, forteller hun. Noe annet enn Guzzi var det ikke snakk om da ny motorsykkel skulle kjøpes etter at den forrige, en Norge, ble solgt høsten 2018. Avgjørelsen ble tatt i fjor sommer. Klar for Italia – Nei, det var da jeg så bildet av sykkelen første gang. Da ble det bestemt, enkelt og greit, forteller Tor. Han ble den første her i landet som gjorde avtale om kjøp med Hadeland MC og Fritid, får vi vite. Nå er han klar for 2019-sesongen med sin nye V85 TT. Paret forteller videre at også denne sommeren blir det tur til Italia. – Ja, vi regner med det. Men ingen planlegging annet enn bestilling av ferge til København, forteller de og avviser bruk av tog eller biltransport av sykler gjennom Tyskland. – Nei, nei. Vi kjører alltid og finner oss et hotell på ettermiddagene, får vi høre. Men de bestiller gjerne leilighet på forhånd i Moto Guzzi-byen Mandello del Lario på sine 14-dagersturer, forteller de. MC-avisa ønsker lykke til og gratulerer så mye med ny flott sykkel.

Bildegalleri med bildetekster:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.