Har du hørt om Hardanger PokerRun?


I 2018 hadde jeg gleden av å være med på Hardanger PokerRun for første gang. Som vi alle husker, smilte værgudene til oss i nesten hele 2018, og det satte en utrolig stemning blant deltakerne. Utgangspunktet for turen er på Heimdal Gard i Dimmelsvik, i Kvinnherad kommune.

Tekst: Kjetil Kolbjørnsen Opplegget går ut på at vi kjører en rute med fem forhåndsbestemte stoppesteder. På hvert av stoppestedene får man utdelt et kort. Ved dagens slutt sitter man altså igjen med en full pokerhånd. På festen seinere på kvelden kåres vinneren, som stikker av med hele potten. Her er en liten video fra fjorårets Hardanger PokerRun:

Møt mannen bak HPR, Olav Kant: Olav Kant, du er jo ildsjelen bak Hardanger PokerRun. Når startet eventyret, og når går årets tur av stabelen? – Ideen om et PokerRun med motorsykkel kom høsten 2015, mens jeg var på jobb i nordsjøen. På et nattskift jobbet jeg med to kollegaer fra Florø, som begge er veldig engasjert i båter, og han ene er vel det som må kalles en ildsjel rundt Florø PokerRun. Så derfra gikk det egentlig ganske fort, og iløpet av natta (jada, dette var et av de meeeeget sjeldne, rolige nattskiftene) hadde jeg nortert ned ruta, beregnet tida det ville ta, og sendt noen mailer og meldinger på messenger. Responsen var veldig positiv, og jeg kunngjorde planene for venner på www.mc-forumet.no kvelden etter. Responsen var like god.

– Jeg fulgte opp med en Facebookgruppe (www.facebook.com/groups/251365452188850/ link til årets tur, red.anm.) som fikk ett par hundre medlemmer. Mange ville komme, og siste lørdag i mai 2016 gikk startskuddet med 44 deltakere.

– Hardanger PokerRun 2019 starter på Heimdal Gaard 1. juni. Altså om akkurat en måned. I skrivende stund er det rundt 100 påmeldte.

Det er jo en del logistikk å tenke på, og mye som skal tilrettelegges for et vellykket treff. Hva motiverer deg til å ta på deg en slik oppgave? – Det er absolutt litt oppgaver som skal løses i forbindelse med dette. Nøyaktig hva som motiverte i utgangspunktet, er ikke helt godt å forklare. Men nå er gleden over å dra i gang noe som folk kjører helt fra Trøndelag i nord, til Elverum og Finnskogen i øst, og Kristiansand i sør, for å delta på, en veldig god motivasjon. Det er også veldig veldig kjekt å ta deltakerne med på de svingete veiene i leikegrinda mi.

– Den største, nærmest uoverkommelige oppgaven, er imidlertid all ryddingen av låven som vi bruker til arrangementet. Her styrer kjæresten min med jernhånd, og jeg har oppgaver hele vinteren igjennom. Men mye er ting man uansett har lyst å ordne, så dette er et godt spark bak for å få det gjort. Og det hadde ikke gåttt å gjennomføre dette uten hjelp av venner og kjente. Her stiller naboer opp med gravemaskin og veivals. Noen lager griller, andre hjelper med å rigge lys, sanitærfasiliteter, rigge bord og benker, ordne med kortutdeling ... ja, lista er lang, og uten de andre som hjelper til, hadde det neppe blitt noe av. All cred til disse. De vet hvem de er, om de leser dette. Er det ellers noe du vil formidle til leserne av MC-avisa? Om jeg skal få formidle noe til de andre leserne, må det være en oppfordring om å kjøre vakkert. Alt for ofte gjennom sesongen leser vi om ulykker med MC. Det er som regel noen som vil at du skal komme hel hjem igjen. Ha en fin og sikker sesong, uansett om du kjører cruiser, RR, adventure, streetfighter, osv. Ja, vi er uansett på to hjul alle mann.

MC-avisa ønsker lykke til med arrangementet, og undertegnede gleder seg til å delta.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.