«Flyttesalg» hos MC Collection


MC Collection flytter fra Stockholm til Tidö slott utenfor Västerås, og den nye utstillingen åpner i juni inneværende år. I anledning flyttingen ble det gjennomført et «lite flyttesalg» av 245 objekter i regi av Mecum Auctions i USA. Flere av objektene som lå ute for salg oppnådde gode, til dels meget gode priser. Tekst og foto: Jarl Hole «Crocker Big Tank» ble auksjonens konge og oppnådde en pris på ca. kr 6,3 millioner inklusive salgsavgift. Dette er rekord med god margin for en «Crocker». De som åpnet lommeboka var et amerikansk museum. Prisen bekrefter at sjeldne objekter produsert i et lite antall oppnår meget høye priser. En «Crocker» V-twin er uten tvil en sjelden motorsykkel. Da Al Crocker la ned motorsykkelproduksjonen i 1942 til fordel for mer lønnsom krigsproduksjon, regner eksperter med at det hadde blitt produsert ca. 100 eksemplarer. Firmaet byttet navn til Crocker Manufacturing og ble sener solgt til Borg Warner.

Som en digresjon kan det nevnes for de som er interessert i gitarer at Paul Bigsby designet mange av delene på en «Crocker Big Tank». Da motorsykkelproduksjonen opphørte, fortsatte Paul Bigsby som designer av gitarer og ble berømt for en vibrator som bærer navnet «Bigsby» den dag i dag. I forhold til samtidens Harley-Davidson og Indian-modeller med en ytelse på 38–40 hk, kunne en «Crocker» skilte med hele 55–60 hk. Dette er uten tvil snakk om en supersykkel i sin tid – som nå har fått en ny eier.

Bildegalleri med bildetekst:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg