Snikkeren MC – lever og ånder for MC


Møt Kjetil Kolbjørnsen, som siden 2017 har drevet med videoblogging om motorsykkeltilværelsen under navnet Snikkeren MC med mål om å dele opplevelser og erfaringer rundt MC. Tekst: Anders Eidevik Jeg kom over en Youtube-video fra MC-messen for noen dager siden jeg syntes fortjente omtale her på MCavisa.no, og tok kontakt med mannen bak vidoen og nettstedet Snikkeren-MC.no. Kjetil Kolbjørnsen lager mye bra motorsykkelrelatert innhold som hyppig legges ut på Youtube, Facebook, Instagram og på nettsiden.

Fortell kort om deg selv, når du starta "MC-karrieren" og hva du synes er ekstra gøy med det å kjøre MC? – Jeg tok lappen på tung sykkel i 2002. Da var jeg 21 år gammel og kunne gå rett på tunglappen. Men MC-interessen startet allerede i åtte–niårsalderen, da jeg fikk sitte på med min storebror som hadde motorsykkel. Nå lever og ånder jeg for MC. Det er en helt utrolig følelse å kjøre på to hjul. I tillegg treffer man mange kjekke mennesker når man er ute og kjører. I dag har jeg to sykler til litt forskjellig bruk. Jeg har en KTM 1290 Super Adventure til både tur, grusveier og traktorveier. Og så har jeg en Honda CRF250L til litt mer herjing i terrenget.

Honda CRF250L, absolutt passende til herjing i terrenget.

Hvor lenge har du drevet med videoblogging om MC? – Jeg startet med MotoVlogging i 2017. Jeg visste på den tiden ikke om noen andre norske MotoVloggere, og følte at det var noe som manglet. Jeg er jo bergenser, og som mange andre bergensere er jeg ikke sjenert av meg. Så da hev jeg meg bare ut i det, og begynte med MotoVlogging selv. Har du en målsetting med dette? – Jeg begynte jo med dette bare på gøy. Jeg liker å redigere videoer, og savnet som sagt noen norske MotoVloggere. Men målet mitt er egentlig bare å dele mine opplevelser og erfaringer rundt MC. Jeg håper jo selvfølgelig at noen føler det er både nyttig informasjon jeg kommer med, og at det kanskje kan være til inspirasjon for andre.

Kjetil Kolbjørnsen nyter en KTM 1290 Super Adventure til både tur, grusveier og traktorveier.

Hva var høydepunktet/høydepunktene på MC-messen? – Høydepunktene på MC-messen var mange. Det var utrolig mange interessante sykler der. Både av nye fabrikkbygde sykler, og av ombygde sykler. Den fabrikkbygde sykkelen som vekket mest interesse hos meg, var nok KTM 790 Adventure R. Den virker som en meget kapabel sykkel, med de egenskapene jeg ser etter i en sykkel. Av ombygde sykler var det helt klart den røde Yamahaen – som man kan se i MC-messen videoen min – jeg likte best. (Se denne videoen nederst i artikkelen, red. anm.) Er det noen motorsykler du gleder deg ekstra til å prøvekjøre? – Det er mange nye sykler jeg kunne tenke meg å prøve, men det er tre stykker jeg har ekstra lyst å prøve akkurat nå. Den første er selvfølgelig KTM 790 Adventure R, og da må jo selvfølgelig Yamaha Ténéré 700 også prøves. I tillegg synes jeg KTM 690 Enduro R virker som en meget interessant sykkel.

Kolbjørnsen på Yamaha WR450F. Klikk her for Snikkeren MC sin video om denne sykkelen. Er det ellers noe annet du er opptatt av, eller noe du vil formidle til MC-avisas lesere? – Samme året som jeg begynte med MotoVlogging, var det flere andre som startet med det samme. Og i år har jeg snakket med flere andre som også hiver seg ut i det. Det synes jeg er utrolig kjekt. Jeg vil jo nevne et par andre som jeg synes gjør en god jobb, og som fortjener litt oppmerksomhet: Mr.Drakenhoff er utrolig flink å redigere. Han snakker stort sett engelsk i sine MotoVlogger, men har litt norsk innimellom når han lager videoer sammen med andre norske MotoVloggere. Dekkanikeren er også en norsk MotoVlogger jeg har sansen for. Han driver ikke bare med MotoVlogging, da han også har stor interesse for bil. Plastrakett har også mye bra videoer. Han kjører en GSXR600, og lager både MotoVlogger og omtaler om MC-relaterte ting. Han har hatt en pause fra YouTube nå i vinter, men jeg regner med han er tilbake nå som vi endelig kan begynne å kjøre igjen. For ungdommen som liker SuperMoto og wheelies, må jeg jo nevne QualityMuffin og FlopMoto. Begge de kjører KTM EXC, men forksjellen er at han ene kjører en 450 firetakt, mens han andre kjører en 300 totakt. I tillegg har vi noen nye up and coming MotoVloggere som kan være verdt å holde et øye med. Blant annet Krobin, Runnen MC, RookieMC, Danger Noodles og Scandi MC.

Her kan du se Snikkeren MC sin video fra MC-messen 2019:

Da er gjenstår det bare for MC-avisa å ønske Kjetil Kolbjørnsen lykke til videre med formidlingen av motorsykkelglede!

Klikk her for å gå til Snikkeren MC sin Facebookside.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg