Bli med Kjuus-racing til Isle of man

15.04.2019

 

Kjuus-racing arrangerer tur til Isle of man Manx GP og Classic TT, og vil gå i historiebøkene som første norske RR-team som charter et helt fly! Dette gjøres for å kunne tilby en enkel vei til opplevelsene disse klassiske motorsykkelløpene har å by på.

 

Tekst: Anders Eidevik

 

Erik Kjuus, teamfører og grunnlegger av Kjuus-racing, er eneste norske deltaker i det legendariske løpet Manx Grand Prix, og deltar i år for femte år på rad. Tanken bak å også organisere fellestur for flere, er å øke interessen.

 

– Målet er å få flest mulig til øya og få oppleve sporten på nært hold. Får vi til denne reisen, vil det bli ca. 350 til 400 nordmenn der, da Holy Riders også arrangerer tur med Skoleskipet Gann, samt dem som hvert år kjører dit på MC. Så da vil det bli flere norske tilskuere der enn det som normalt kommer på en NM-runde her hjemme, uttaler Erik Kjuus.

 

Turen med Kjuus-racing byr på charterfly fra Torp, teltovernatting i oppredde senger på campingplass, guidet busstur og tips til hvor i løypa det er bra å stå. I tillegg vil det bli arrangert en "norsk aften" en av dagene.

 

Kjuus har et tydelig entusiastisk forhold til løpene på Isle of man, og sier følgende om opplevelsene som venter dem som blir med på tur:

– De som blir med kan forvente seg å få hakeslepp og hjertebank. Nærmere racingen enn her kommer man ikke. Her har man også muligheten for å se hele motorsykkelhistorien i bruk, høre lydene og kjenne på lukten på alt fra skrot fra 1900 til MotoGP-maskiner.

 

En veldig flott uttalelse fra teamets nettside lyder: "The purpose of the team is to be an opportunity for those who have fallen outside in society." Erik Kjuus kan fortelle at teamet også her har ting på gang:

– Vi jobber også med å etablere en mekkeklubb med utgangspunkt i raceteamet. Denne vil opprettes i lokalsamfunnet i Vestby. Det er det allerede stor entusiasme for dette i Vestby. Vi er på utkikk etter et passende lokale, så er vi i gang med dette.

 

I tillegg til stort fokus på og engasjement for Manx Grand Prix, drømmes det også om andre løp som TT, NW200, Ulster GP, IRRC og Macau GP.

– Hvem vet, kanskje allerede neste år, avslutter Kjuus.

 

MC-avisa ønsker lykke til med både arrangeringen av denne flotte fellesturen og deltakelse i selve løpet.

 

Les mer om turen og teamet på nettsiden: www.kjuus.com

 

Klikk for å gå til Kjuus-racing sin Facebookside.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC jan19 2.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.