Startnummer 69 pensjonert fra MotoGP


Under en svært følelsesladet seremoni på fredag på Circuit Of The Americas, hvor den amerikanske MotoGP-runden kjøres i helgen, ble startnummer 69 pensjonert fra den gjeveste klassen i MotoGP-serien. Det betyr at ingen andre førere vil noen gang igjen kunne starte i MotoGP-klassen med nummer 69 på sykkelen. Nummer 69 er synonymt med avdøde MotoGP Legende Nicky Hayden, en utøver som blir minnet som et fantastisk forbilde som har satt dype og evige spor etter seg. «Kentucky Kid» kjørte med startnummer 69 fra han var liten gutt og helt til den dagen han gikk bort etter en tragisk ulykke i Italia i 2017. Hayden ble verdensmester i MotoGP-klassen i 2006 med startnummer 69 på sykkelen, og kjørte med samme nummer også i World Superbike-serien i årene etter. Nå som nummer 69 er pensjonert fra MotoGP-klassen, vil det for evig og alltid bli husket som startnummeret til folkekjære Nicky Hayden.

Presserommet, hvor seremonien fant sted, var helt pakket til randen med presse, team og utøvere fra MotoGP. Til stede var også Haydens familie, hans forlovede Jackie Marin, venner, tidligere rivaler og teamkamerater. Regjerende verdensmester Marc Marquez, Jorge Lorenzo og Cal Crutchlow var noen av flere aktive MotoGP-førere som hadde tatt seg tid til å delta på seremonien for å minnes og æres sin tidligere MotoGP-kollega. Seremonien ble ledet av FIMs president Jorge Viegas og Dornas administrerende direktør Carmelo Ezpeleta. Haydens far Earl og bror Tommy sluttet seg til dem på scenen for å dele noen ord om pensjoneringen av nummeret til verdensmesteren – så vel som betydningen av tallet 69 for hele Hayden-familien, som har en historie som strekker seg tilbake i mer enn to generasjoner. Nicky Hayden vant tre løp i Grand Prix-serien, tok 28 podium og én verdensmestertittel i løpet av sin tid i MotoGP, og ble ofte omtalt som «det flotteste mennesket i Grand Prix racingen», en usedvanlig godt likt person. I tillegg ble Kentucky Kid, ved sin avskjed i MotoGP-serien i 2015, hedret som MotoGP Legende. Etter dette flyttet Hayden sin satsing over til WorldSBK, hvor han også brakte nummer 69 opp til gjeveste plass på podiet.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg