Den nye 1250-motoren snur markedet på hodet


Starten på 2019-sesongen ble mye heftigere enn forventet, og de BMW-forhandlerne vi har snakket med rapporterer om en uvanlig høy interesse for Nye R 1250 GS og GSA. Se også video der Linus Lidalen, markedssjef i BMW Motorrad Nord-Europa, forteller om BMWs 2019-nyheter!

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Like uvanlig er det at racingmodellen S 1000 RR faktisk selger så godt at lagrene er i ferd med å tømmes. Det er stikk i strid med alt annet det som skjer i dette segmentet!

BMW S 1000 RR selger også svært godt. (Foto: BMW)

Salgssjef Thomas Lund Nordvik ved MC Oslo forteller at endringene som er gjennomført på R 1250 GS representerer en såkalt «technical upgrade» og ikke en «model upgrade».

Oppgraderingen av motorens teknologi ble imidlertid så vellykket at BMW ble nødt til å prioritere lanseringen av de forskjellige modellene. Først ute ble GS-modellene, deretter lanseres R 1250 R med samme motor 6. april, så kommer R 1250 RS i september. BMW klarte rett og slett ikke å produsere nok motorer til å lansere alle modellene samtidig.

Ute hos forhandlerne foregår det i disse dager en hektisk utlevering av nye sykler, men forhandlerne rapporterer samtidig em et nesten like heftig salg av de brukte modellene. Mange av forhandlerne er faktisk i ferd med å gå tomme for brukte sykler også. Ser vi på tallene på Finn, har imidlertid at den totale mengden sykler har hatt en liten økning den siste uken. Økningen er likevel ikke stor, men må omtales som normal på denne tiden av året!

BMW-standen på MC-messen var svært godt besøkt, og det ble gjort mange handler denne helgen. BMW-importørens svenske markedssjef Linus Lidalen forsikrer oss om at de gjør sitt ytterste for at alle som bestiller i rimelig tid skal få ny sykkel.

BMW jobber alltid for at det skal legges godt til rette for kunden, og det strekker seg derfor svært langt for at kunden skal føle seg godt ivaretatt. Problemene som oppsto rundt GS 750 og 850 i 2018 viser nettopp det. Disse to modellene har fått et kraftig løft og kommer utvilsomt til å bli en stor suksess som sine forgjengere. F 850 GS Adventure er minst like spennende og kommer nok til å ta markedet med storm. Kanskje burde burde flere som i dag kjører 1200 og 1250 kjørt disse modellene på grunn av størelse og vekt, hva vet vi!

MC-avisa skal teste alle tre så snart forholdene tillater testkjøring, og det gleder vi oss veldig til. Så blir det akkurat like spennende å følge lanseringen av R 1250 R og 1250 RS, som også er to enestående modeller. Nye finansieringsmodeller er på vei inn i bransjen: Thomas forteller oss at MC Oslo nylig sammen med BMW Finans har begynt å bruke leasingmodeller for å legge ytterligere til rette for kunden. Denne typen finansiering blir trolig populær og kan inngås med eller uten egenandel. Etter det MC-avisa forstår, er det flere merker og forhandlere som jobber for å etablere tilsvarende løsninger. 2019 blir utvilsomt et godt år for BMW, og de som har tanker om å anskaffe ny sykkel i år, bør så absolutt ikke utsette besøket til forhandleren. Her er det allerede trangt om plassen og knapphet på godsakene!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg