MC-messen dag 1 – fantastisk stemning


Da er MC-messa på Norges Varemesse i full gang. Arrangementet som krasjer med forhandlernes vårånn fikk storfint besøk av finansmenisteren tidlig på dagen på fredag 29. mars. Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Kollega Jarl Hole konstaterer at Siv Jensen er en MC-venn som viser stor forståelse for skjevhetene i avgiftssystemet, og det er en god start. Venner trenger vi om vi skal lykkes med å endre rammevilkårene til bransjen og førerne. Her skal det rettes en stor takk til NMCU som fronter dette viktige arbeidet på vegne av oss førere, hver og en kan og bør støtte dette viktige arbeidet som alle nyter godt av ved å melde seg inn i NMCU. Forhandlerne mobliserer alltid til MC-messa og under kyndig veiledning av importørene. Her er alle de store merkene i tillegg til nisjeprodusenter og utstyrslevrandører. Her får vi absolutt ALT på en flate, og derfor blir det fest, tre hele dager til ende.

Kawasaki-nyhetene 2019:

Kawasaki har moblisert stort og stiller med en stor og spennende portefølge i 2019. Kawasaki stiller med helt nye modeller i 125, 400 , 650 800, og 1000-segmentet. Nyhetene og endringene dreier seg stort sett om eksteriør og elektronikk eller førerstøtte av det viktige slaget.

Se videoen under:

Kawasaki-standen er derfor så absolutt verdt å besøke og vi kan definitivt konstantere at merke ikke lengere er forbeholdt førere av det litt rampete og raske slaget. Kawasaki henvender seg nå til en mye større gruppe førere som også omfatter touringspesialister og pendlere.

Versys X 300 har fått er herlig 19 tommers forhjul og skal ta opp kampen med BMW GS 310. Den vil den nok klare helt fin med et maskineri som yter hele 40 hk til en konkurransedyktig pris. Triumph stiller med nye bestselgere: Triumph stiller slevfølgelig med de helt nye og spennende maskinene i retrosegmentet. Her finner vi den nye Bobber familien, Speed Twin 1200, Scrambler 1200 XC og XE for å nevne noen.

Speed Twin 1200

Triumph Bobber 1200

Scrambler 1200 XC

Triumph Scrambler 1200 XE har fått stor oppmerksomhet i media og etter sigende fantastisk å kjøre!

Husqvarna jobber ufortrødent og godt videre:

Basert på suksessen Vitpilen 701 har fabrikanten i år lansert Svartpilen 701. Svartpilen skiller seg fra Vitpilen med et bredere og mer oppreist styre. Disse syklene tar oss rett inn i tivolisegmentet som skaper pur kjøreglede og mental terapi.

Morroklump og motarden 701 er med sin frekke styregeometri, lave vekt og sterke motor også et terapi-case på gatedekk. Den er prisgunstige og bidrar godt til å påvirke sinnets munterhet som det står på Freia sin melkesjokolade! 701 har solgt godt og forventes å gjøre det også i år.

Mange har ventet på nyhetene fra KTM: KTM har gjennomført omkalfatringer i porteføljen sin: Adventure segmentet er rendyrket rundt 1290 modellene og 1090 S er tatt bort. 1090 S skulle bli et godt A2 alternativ men ble aldri det, folk kjøpte ikke den litt enklere modellen til tross for at dette var en fantastisk motorsykkel og KTM ønskt derfor å prioritere modeller som var bedre tilpasset KTM DNAét, nemlig cross og enduro. 1090 R, 790 Adventure S og R ligger sammen med 690 SMC R akkurat her og folk ser ut til å elske det. Disse maskinene er nesten utsolgt allerede!

790 Adventur R

690 SMC R har fått viktige oppgraderinger av førerstøttesystemene og instrumentet.

Ny 1290 GT

Motoguzzi tar viktig terreng i touring og cafe-segmentene: Motoguzzi annonsertetidligere i vinter de nye modellene V85TT og V9 Roamer, begge på ca 850 cc og henholdsvis 80 og 55 hk.

V85 TT imponerer på vekt, finish og ikke minst pris. Med en startpris på i underkant av 180 000 kroner, kardang og gode lastesysteert kommer denne til å glede mange nye og gamle Guzzi elskere. Finishen på sykkelen er god og fargekombinasjonene er like fascinerende som de er elegante.

Den ikke mindre sjarmerende V9 Roamer kommer nok ikke til å bli mindre interessant. Den urbane storsjarmøren kommer garantert til å finne sin voksende tilhengerskare og byr på seg selv med sitt italiensk design, en fantastisk ergonomi og enestående lyd. I og med at begge modellene er så vidt prisgunstige og tilbyr så mye, vil de garantert fenge hos mange. Elektrisk stemning hos Erling Sande: Erling Sande har overtatt agenturet for Zero som til nå har vært det eneste elektriske alternativet i Norge. Morten Gjesdal forteller om en svært stor interesse og svært mange brukte derfor tid på standen i dag. Interessen har trolig sammenheng med et økende antall bomstansjoner, økte utgifter og irritasjon rundt dette. Miljøengasjementet er stigende og denne forbrukergruppen trenger derfor et alternativ nå.

Toppmodellen SR/F på14,4 kWh leverer ikke mindre190 Nm fra det øyeblikker du vrir på gassholken. Sykkelen har en estimert kjørelengde på ca 200 km og en ladetid på ca 6-7 timer.En hårete og lydløs sykkel som helt sikkert vil trekke frem smilebåndet hos mange!

Den rimeligste modellen starter på ca 135 000 kroner og vil garantert bli et alternativ til pendlere med miljøengasjement og et sterkt ønske om å slippe unna avgiftshelvete.

Det andre nyhetene: De andre store merkene som Honda, Yamaha og BMW kommer også med mange spennende nyheter. Disse vil vi komme tilbake til i egne artikler.

Yamaha Tenere T7

Niken GT med touring oppsett.

BMW F 850 GS

MV Agista 800 RR Dragster

BMW Nine-T

Honda X-ADV

Utstyrslevrandørene er også på plass og blir tilsynelatende mer og mer innovativ. Ta turen til MC.messen, festen er i gang. Mer informasjon på www.mcmessen.no.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg