Husqvarna er skikkelig på hugget

30.03.2019

 

Husqvarna tar grep om gata og kompletterer porteføljen med 701 Svartpilen – bravo. Se intervju med Jørn fra Cross Centeret Snellingen om Husqvarnas store 2019-nyhet samt å begynne å tilby Zero el-motorsykler.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.
 

I fjor kjørte vi 701 Vitpilen og ble skikkelig begeistret. Med endunkeren fra KTM på 690 cc og ca. 70 hk opplevde vi festlig en motorsykkel som tok racing til gata. Utrolig morsom å kjøre og veldig prisgunstig. Syklene ble formelig nappet ut av markedet og ble etter hvert vanskelig å få tak i. Vitpilen bragte leken tilbake, og kombinert med en herlig lyd, var dette å betrakte som ren terapi.

Så greier Husqvarna på svært kort tid å løfte konseptet videre. Mindre enn et år senere lanserer de 701 Svartpilen. 701 Svartpilen skiller seg hovedsakelig fra Vitpilen på ergonomi og det brede og rette styret som kom med 401-utgaven. Men denne forskjellen er tross alt helt vesentlig og svært så betydningsfull for kjøreopplevelsen.

 

Her passer det å bruke adjektiver som moderne, premium, kul, kraftfull, morsom og overaskende.


Den «flat-track»-inspirerte maskinen inviterer til festlige kjøreopplevelser på Pirelli MT60 RS dekk på 17 tommer, det er fine dimensjoner som gir svært gode kjøreegenskaper på en så lett sykkel. 701 Svartpilen er utstyrt med Brembo bremser og en 320 mm flytende skive foran og 240 mm bak. Det holder nok lenge til å roe det hele ned når lekelysten blir for stor, for det kommer nok til å skje. ABS-systemet kan frakobles, og det vil nok mange like.

 

Trellisrammen holder endunkeren som her leverer 75 hk og 72 Nm, noe som vil være mer enn tilstrekkelig til å virkelig ha det morsomt. At maskinen leveres med quick-shifter gjør det hele enda mer morsomt, for ikke å si hysterisk. Kreftene kontrolleres av to relativt kraftige 43 mm dempere foran og en justerbar monodember bak.
 

Foto: Husqvarna.


Ja, dette tror vi virkelig på, og i Oslo-området vil Cross Centeret Snellingen betjene kundene som jakter på nykommeren. Både Vitpilen og Svartpilen kommer i begrensede antall, så her kan man nok ikke bli sittende på gjerdet, om man ønsker å være med på moroa da??

Vi kommer tilbake med en test så snart støvet har lagt seg.

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.