Finansministeren taler til MC-folket


Klokken 13:15 entret finansminister Siv Jensen talerstolen på MC-messen. NMCU sin stand var fylt til randen av forventningsfulle motorsyklister som ville høre finansministerens visjoner for motorsykkelens plass i trafikksystemet.

Tekst og foto: Jarl Hole. Akkurat når det gjelder vår plass i trafikksystemet, var Siv Jensen forbilledlig klar. Motorsykkelen har og skal ha en plass i trafikksystemet som et plassbesparende og fleksibelt kjøretøy. Det skal legges til rette for bruk av motorsykkel i og rundt de store bysentrene i landet vårt.

Skjevhetene i avgiftssystemet var finansministeren klar over, men å få gjort noe med volumavgiften som er særegen for motorsykler og som gjør at enkelte modeller og merker blir hardt rammet, ser ut til å være en hardere nøtt å knekke. Så lenge volumavgiften ligger der, vil skjevheten i avgiftsregimet mellom bil og motorsykkel bestå. Noe lovnad om at skjevhetene vil bli fjernet i kommende statsbudsjett, kunne ikke finansministeren gi. Derimot kom det signaler på at aldersgrensen for veterankjøretøy vil bli senket fra 30 til 20 år også for motorsykler, og det er i så fall en positiv nyhet. Det er grunn til å berømme finansministeren for at hun satt av tid til å besøke MC-messen, det er ingen selvfølge at en travel statsråd finner tid til det. NMCUs styreleder Odd Terje Døvik skal også ha takk for eminent møteledelse og god dialog med ministeren. Les mer om finansministerens besøk på MC-messen i neste nummer av MC-avisa!

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.