Finansministeren taler til MC-folket


Klokken 13:15 entret finansminister Siv Jensen talerstolen på MC-messen. NMCU sin stand var fylt til randen av forventningsfulle motorsyklister som ville høre finansministerens visjoner for motorsykkelens plass i trafikksystemet.

Tekst og foto: Jarl Hole. Akkurat når det gjelder vår plass i trafikksystemet, var Siv Jensen forbilledlig klar. Motorsykkelen har og skal ha en plass i trafikksystemet som et plassbesparende og fleksibelt kjøretøy. Det skal legges til rette for bruk av motorsykkel i og rundt de store bysentrene i landet vårt.

Skjevhetene i avgiftssystemet var finansministeren klar over, men å få gjort noe med volumavgiften som er særegen for motorsykler og som gjør at enkelte modeller og merker blir hardt rammet, ser ut til å være en hardere nøtt å knekke. Så lenge volumavgiften ligger der, vil skjevheten i avgiftsregimet mellom bil og motorsykkel bestå. Noe lovnad om at skjevhetene vil bli fjernet i kommende statsbudsjett, kunne ikke finansministeren gi. Derimot kom det signaler på at aldersgrensen for veterankjøretøy vil bli senket fra 30 til 20 år også for motorsykler, og det er i så fall en positiv nyhet. Det er grunn til å berømme finansministeren for at hun satt av tid til å besøke MC-messen, det er ingen selvfølge at en travel statsråd finner tid til det. NMCUs styreleder Odd Terje Døvik skal også ha takk for eminent møteledelse og god dialog med ministeren. Les mer om finansministerens besøk på MC-messen i neste nummer av MC-avisa!

Bildegalleri:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg