Knallstart på 2019-sesongen


Vi har tatt temperaturen på MC-bransjen før den store MC-messsen 29.–31. mars på Norges varemesse, og det har utvilsomt vært en knallstart på 2019 sesongen. Forhandlerne rapporterer om usedvanlig gode salgstall, uvanlig tidlig på sesongen.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Triumph Scrambler XE.

MC-avisa tok lørdag pulsen på noen av de største forhandlerne på Østlandet, og vi kan med gleder rapportere at pulsen er relativt høy, veldig tidlig på sesongen. Forhandlerne rapporterer om et usedvanlig godt salg, og det er ingen tvil om at mange er tidlige ute for å sikre seg de mest «juicy» nyhetene som kommer i år. Folk har tilsynelatende lært at man må bestille tidlig om man ønsker å få tak i de mest populære modellene. Norge er et lite MC-land og står nok dessverre ikke på listen over prioriterte markeder som får ubegrenset tilgang til nye modeller. Til det selger vi nok alt for få sykler!

Flere forhandlere forteller oss at salgstallene er usedvanlig gode. Kåre Vaskinn ved MC Oslo fortalte i dag at han gikk tom for «SOLGT»-plakater tidligere i uken og nye måtte trykkes!!

Forhandlerne rapporterer også om det har gått nok så hardt utover lagret av bruktsykler som også er i ferd med å tømmes hos mange forhandlere.

Finn.no har i skrivende stund ca. 5.232 motrsykler for salg, hvilket er betydelig mindre det man gjerne ser på denne tiden av året!

Harley Davidson FXDR 114.

Salgsstatistikken fra 2018 viser at Yamaha, Honda, BMW, KTM og Harley Davidson ligger som topp 5, etterfulgt av Kawasaki, Triumph og Suzuki. Tar vi for oss de mest spennende nyhetene til 2019-sesongen, finner vi disse blant nettopp Husqvarna sin Svartpilen 701, Triumph 1200 Scrambler, nye Speed Twin 1200, Yamaha med Ténéré 700, BMW med nye R 1250 GS, F 850 GS Adventure, KTM med 790 Advnture, Honda med CB650R og HD med FXDR 114, for å nevne noen.

KTM 790 Adventure.

Triumph Scrambler XC.

Triumph har flere nye spennende modeller i retrosegmentet og kommer garantert til å bli en spennende utfordrer til årets statistikk. Både Scrambler XE og XC kommer på lik linje med Speed Twin garantert til å bli publikumsfavoritter. Triumph har en veldig bra modell-portefølje som strekker seg over segmentene, retro, street og touring og henvender seg derfor til en stor målgruppe som liker det de ser. De første testene forteller også at dette er veldig bra motorsykler som tiltaler mange.

Kawasaki sin oppdaterte Versys 1000 er også en spennende utfordrer, men har så lang kanskje ikke fått den oppmerksomheten den egentlig fortjener. Oppdager MC-folket denne, vil nok denne også kunne utfordre de mest etablerte.

Like spennende blir det å følge Husqvarna med nye Svartlilen 701 som følger opp fjordårets lansering av Hvitpilen som solgte veldig bra.

Honda Africa Twin, som kom i 2017, har også solgt veldig godt og har derfor fått en stor tilhengerskare. Mye tyder på at denne modellen kommer til å fortsette å selge godt, og viser det seg å være noe i ryktene om en kraftigere 2020-utgave, ja, da får supertourerne en seriøs utfordrer neste år!

Allerede før sesongen er i gang snakker vi altså om salgsrekorder, og det lover jo godt. Dessverre ser noen av de mest spennende modellene ut til å ankomme Norge sent, hvilket selvfølgelig kan føre til at folk velger andre modeller.

Samferdselsmyndighetenes håndtering av bomavgiften ser ut til å gi motorseykkelinteressen et stort løft og kan nok bidra til at vi etter hvert får mellom-europeiske tilstander med en langt større tetthet av motorsykler i på norske veier. Så blir det fantastisk spennende å se på interessen under kommende helgs MC-messe, som kan bli tidenes mest besøkte messe. MC-avisa vil være godt representert for å dekke begivenheten og nyhetene – vi ses der.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.