Vrak med verdi

10.03.2019

 

Tendensen den senere tiden har gått mot skyhøye priser for det vi på vanlig norsk ville kalle vrak, men som kjennere kaller restaureringsobjekt. I praksis betyr det omtrent det samme!

Tekst: Svein Berli

Dette kulminerte nylig da en 1930 Brough Superior SS100 i rusten og demontert tilstand ble auksjonert bort for rekordhøye $561.556 – rundt 4,5 millioner norske kroner. Det kan ha noe å gjøre med merket, men historien bak sykkelen er også medvirkende til den mildt sagt høye prisen.

1929 ISDT og to trafikkuhell:
Sykkelen tilhørte i sin tid F. P. "Gentleman" Dickson som kjørte sammen med George Brough og Eddy Mayer i Brough Team da de vant gullmedaljer i International Six Days Trial, det som nå kalles International Six Day Enduro. Dickson crashet alvorlig på første dag og måtte legges inn på sykehus med brukket ben.
Teamkameratene George Brough og Eddy Mayer bestemte seg for å bryte løpet og følge Dickson til sykehuset. Underveis til sykehuset ble Georg Brough truffet front til front av en bil som kjørte på feil side av veien, og han brakk også benet. Bilføreren ble senere konfrontert med et heftig søksmål.

 

Mens Dickson lå på sykehus, gikk det betennelse i det brukne benet (som egentlig burde vært amputert), og den spredte seg til lungene, noe som gjorde at han døde bare 42 år gammel. Han ble begravd i Geneve, og vennen George Brough var tilstede i begravelsen. George Brough selv ble heller ikke helt frisk etter ulykken og måtte bruke stokk resten av livet.

Slik er historien, og på grunn av den og MC-merket, er det mulig å selge en haug med motorsykkeldeler for 4,5 millioner.
Ja, ja ...

 

BIldegalleri:

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.