Test av MC-jeans fra Lindstrand


Jeg har alltid lurt på hvordan det ville være å ha motorsykkelklær som ikke ser ut som det, men som ser ut som helt vanlig tøy. Slikt finnes, og i den forbindelse fant jeg ut at Lindstrands selger jeansmodellen «Mayson» til kr 1495. Sammen med denne bør man også kjøpe hofte- og knebeskytterne «Protection set» til kr 295. Jeansen ser helt vanlig ut, og er laget i et stretch-materiale.

Jeg testet buksa i solrike Tenerife, der jeg hadde både norsk sommervarme i februar, men også temperaturer under ti grader oppe i høyfjellet. Buksa satt som et skudd, og det tok bare fem minutter å montere og deretter gå den inn, sammen med beskytterne. Jeg kjørte uten noen stillongs under, og trodde dette skulle bli kjølig i høyden, det ble det faktisk ikke.

Ideen jeg hadde om at det skulle være mulig å kjøre motorsykkel sivilt ble bekreftet. MC-støvelskaftene ble skjult under bukseleggen, og jeg hadde en svart skinnjakke uten noen merker eller reflekser, samt noe som ved et overfladisk blikk ser ut som en helt alminnelig jeans.

På kortere turer der en vil kombinere kjøringa med sivil opptreden i restauranter og annet, så kan jeg ikke se noen ulemper med denne buksa. Man slipper å ha med dobbelt sett med tøy på kortere turer, men er rimelig godt beskyttet ved et uhell. Dessuten koster den mindre enn ei vanlig MC-bukse. Men begynner det å regne, har du nok et problem. Så ha enten med ei regnbukse ved siden av, eller sjekk med Yr før du drar av gårde.

Buksa selges både som dame- og herremodeller i størrelse 46–58 for herrer og i størrelse 34–46 for damer. Sort eller blått, korte eller lange bein kan også velges.

Mayson-buksa selges i svært mange MC-forretninger landet rundt. Det finnes dessuten både dyrere og rimeligere utgaver av slike jeansbukser fra samme produsent – der beskyttelsesgraden er høyere på toppmodellen.

Tore Huseby.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg