MC-rekkverk i årbok fra Vegmuseet


I den siste årboka fra Norsk vegmuseum er sikkerhet rundt motorsykler og rekkverk viet et eget avsnitt.

I den 212 siders årboka har rekkverk blitt via et eget kapittel på 20 sider, hvorav halvannen side omtaler de spesielle utfordringene rekkverk har på en motorsyklist som måtte være så uheldig å stifte nærkontakt med innretningen.

I boka kommer det fram at det allerede i 1999 ble satt i gang utvikling av underskinner på vanlige rekkverk. Innretningen har blitt faktisk blitt testa ut ved det franske veglaboratoriet i Lyon, og er nå satt opp på noen strekninger på Østlandet. Her trekker forfatteren av kapittelet fram at det har vært et nært samarbeid med Norsk Motorcykkel Union (NMCU).

NMCU blir også trukket fram i arbeidet med å forby vaierrekkverk, som igjen fikk drahjelp av de tidligere stortingsrepresentantene Per Sandberg (Frp) og Hallgeir Langeland (SV). Nevnte folkevalgte var medlemmer av Løvebakken MC-klubb (som i årboka feilaktig blir omtalt som «Stortinget MC-klubb»), som igjen var med på å legge press på daværende samferdselsminister Torild Skogsholm (V), som i sin tur bidro til forbud av vaierrekkverk.

At Statens vegvesen, som eier og drifter Norsk vegmuseum ved Hunderfossen, omtaler disse tiltakene, er tegn på at også MC-sikkerhet blir tatt på alvor av vegmyndighetene.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg