Sondre “Gekko” Haga skal konkurrere i X-Trial verdensmesterskapet


19 år gammel Sondre “Gekko” Haga er blitt invitert til å delta i tredje runde av X-Trial verdensmesterskapet 16. februar. Ingen nordmenn har tidligere deltatt i det prestisjetunge mesterskapet. Pressemelding, 6. februar 2019.

Tekst: Bror Møgster. Det er bare ni deltaker i den eksklusive konkurransen hvor Gekko-Haga skal være med. Han er også den første nordmannen til å delta i mesterskapet. – Jeg føler meg privilegert og takknemlig for denne sjansen. De fleste anser meg som et wildcard. Invitasjonen er både forventet og veldig stort for meg. Dette er et stort skritt i min karriere som X-Trial-utøver, sier Gekko-Haga Det kommer til å bli et tøft mesterskap for Gekko-Haga. Verdens beste X-Trials-utøvere kommer til å delta, og med fem tusen tilskuere kan enhver sportsutøver bli nervøs. – En av mine styrker er det mentale. Jeg klarer å holde meg rolig under stressende seksjoner. Dette her kommer til å bli som det svenske mesterskapet bare ti ganger mer ekstremt. Hvis jeg klarer å komme meg videre til kvalifisering to, skal jeg være ganske godt fornøyd.

Gekko-Haga mener at de siste månedene i Spania har vært svært avgjørende for karrieren. – Jeg vil si at de siste månedene i Spania var grunnen til invitasjonen. Folk har sett hva jeg kan, og med hjelp fra Adam Raga har jeg blitt utrolig mye bedre. Mesterskapet sendes direkte fra X-Trial VM i Bilbao og kan sees på www.x-trial.com.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg