Elektrisk Ducati? Ikke se bort fra det ...

18.01.2019

 

Diskusjon om hvorvidt Ducati kommer til å gi seg i kast med elektriske motorsykler har pågått en stund. For ikke lenge siden så det skralt ut, ettersom sjefen sjøl slo beina under spekulasjonene med å si at en elektrisk motorsykkel ville gjøre vold mot det som er det essensielle hos Ducati.

 

Nå har tydeligvis pipen fått en annen lyd. For alt vi vet har Domenicali vært kalt inn til übersjefene hos Audi, for nå slår Domencali fast at "... fremtiden er elektrisk." Videre: Ducati er ikke langt fra produksjonsstart for en elektrisk modell.

 

Dette kan ha sammenheng med at Audi har sagt at Ducati må utvide nedslagsfeltet, og i tillegg har moderselskapet VAG har slått fast at VAG skal ha fullt elektrisk sortiment innen 2030. Ducatis sjef for Ducati Western Europe, Edouard Lotthe, er sitert på at både en elektrisk motorsykkel og en scooter er under arbeid.

Ankomst av en elektrisk Ducati i f.eks. 2021 vil falle sammen med at de store bilprodusentene integrerer solid-state batterier som gir betydelig lenger rekkevidde, ekstremt kort ladetid og ikke mins fri for brannfaren som er forbundet med aceton-fylte Lipo batterier.

 

Når det gjelde hvilken klasse og segment Ducati tar sikte på, er det helt åpenbart at firmaet ikke er representert i den stadig voksende 300-klassen, noe en elektrisk MC lett kunne rette på. Det ville sikre at Ducati et stykke på vei tilfredsstilte Audi/VAG, samtidig som det ikke ville tråkke altfor hardt på tærne til svorne Ducatisti.

 

Som vi har nevnt tidligere: Tiden vil vise ...

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.