Smarte hjelmer: Nyttig eller farlig?


PÅ CES-messen i Las Vegas forleden viste Shoei frem en hjelm som kan antyde hvilken retning utviklingen går. Hjelmen er laget i samarbeide med NS-West, et firma som lager HUD (Heads Up Display) for biler av alle slag. Med full Bluetotth oppkopling skal det være mulig å få GPS, tekstmeldinger, informasjon om innkommende telefonsamtaler og mye annet opp på den lille skjermen som ligger som en separat enhet i synsfeltet.

Spørsmålet som melder seg er om dette er et skritt i riktig retning når det gjelder trafikksikkerhet: Når for eksempel en tekstmelding vises på HUD, er det da trafikksikkert å flytte fokus fra veien foran og opp til den lille skjermen for å lese den? Hjelmens primære oppgave er å beskytte hodet, ikke sørge for at man er i full kommunikasjon omverdenen via Bluetooth. Eller? 100 km/t tilsvarer 27,8 m/s. Dersom oppmerksomheten er konsentrert om HUD betyr det at det kjøres 27,8 meter i "blinde" for hvert sekund som går. MC-kjøring er en krevende aktivitet, og det kan spørres om vi trenger mer distraksjoner i en trafikk som blir mer og mer uoversiktlig og uforutsigbar for hvert år.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg