Smarte hjelmer: Nyttig eller farlig?

16.01.2019

 

PÅ CES-messen i Las Vegas forleden viste Shoei frem en hjelm som kan antyde hvilken retning utviklingen går.  Hjelmen er laget i samarbeide med NS-West, et firma som lager HUD (Heads Up Display) for biler av alle slag. Med full Bluetotth oppkopling skal det være mulig å få GPS, tekstmeldinger, informasjon om innkommende telefonsamtaler og mye annet opp på den lille skjermen som ligger som en separat enhet i synsfeltet.

 

Spørsmålet som melder seg er om dette er et skritt i riktig retning når det gjelder trafikksikkerhet: Når for eksempel en tekstmelding vises på HUD, er det da trafikksikkert å flytte fokus fra veien foran og opp til den lille skjermen for å lese den? Hjelmens primære oppgave er å beskytte hodet, ikke sørge for at man er i full kommunikasjon omverdenen via Bluetooth. Eller?

100 km/t tilsvarer 27,8 m/s. Dersom oppmerksomheten er konsentrert om HUD betyr det at det kjøres 27,8 meter i "blinde" for hvert sekund som går. MC-kjøring er en krevende aktivitet, og det kan spørres om vi trenger mer distraksjoner i en trafikk som blir mer og mer uoversiktlig og uforutsigbar for hvert år.

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.