Test av MC-teltet 4bikers Mega


Se utover et MC-treff og du vil finne de underligste tøyvillakonstruksjoner. Tendensen de siste tretti årene er nok at gjennomsnittlig teltstørrelse stadig øker. Et populært telt er 4bikers Mega, det ses ofte på MC-treff. Vi har testet dette under alle årstider gjennom fire–fem sesonger.

Av Tore Huseby.

Fordeler: Teltet er passelig stort til to, selv om noen, bl.a. produsenten, vil påstå at det er plass til tre. Høyden er suveren, her kan de fleste stå oppreist og kle på seg. Teltets mål er (b,d.h) 2,6 x 2,6 x 1,9 meter.

Det er også godt med plass til to feltsenger, slik at komforten, også for godt voksne, er bra. Veggene har «vinduer» og kan åpnes slik at bare tettvevd mørk myggnetting synes på tre sider av teltet. Dette gir supre luftemuligheter på varme dager. Forteltet er veldig bra. Der er det plass til to stoler og et campingbord, og inngangsdøra, med glidelås på begge sider, kan løftes og hektes fast i et par trær og gi god regnbeskyttelse. Om ønskelig kan en også kjøpe separat golv til forteltet for et par hundrelapper. I takets sentrum er det både lufting og en kjekk hempe til lampe e.l.

Lysforholdene i teltet er kanskje det aller beste ved modellen. Det er både lyst og trivelig, og luftevinduene er diskrete selv om de er rullet opp. 4Bikers Mega reklamerer med at teltet kan slås opp på et minutt fordi teltstengene ar konstruert med et parasoll-prinsipp. Vi har aldri klart dette, men på fem–seks minutter er det meste på plass. Teltstangprinsippet er temmelig smart. Alle stenger «henger fast» i teltet hele tiden, med unntak av en, den som holder forteltet på plass.

En annen fordel er at 4bikers Mega med årene faktisk har blitt billigere. Det koster nå ned mot tre tusen kroner, mot fire den gang det ble lansert.

Ulemper: Teltet veier ti kilo. Det er for mye for noen, passe for andre – det kommer kanskje an på hvilken type motorsykkel du har. Vi mener at vekta er akseptabel, størrelsen tatt i betraktning. Dette oppleves som et lite hustelt!

Teknikken med å slå opp teltet er ytterst viktig. Gjør man det feil, risikerer man å knekke et ledd, og slike løse ledd er tydeligvis ikke handelsvare, noe vi opplevde da vi bestilte erstatningsledd av firmaet «Handelsboden» der vi hadde kjøpt teltet. De sendte oss imidlertid leddet, etter litt påtrykk. En annen svakhet er at man første gang man slår opp teltet skal være litt forsiktig. Teknikken er: A: Brett ut hjørnene, B: fold ut taket, C: heis teltet hjørne for hjørne ved hjelp at leseskopstengene. Prøver du andre måter, vil du fort oppleve at teltet er så høyt at du ikke klarer å folde ut taket stående på bakken, så sant du da ikke er over to meter høy.

Annet: For deg som verken trenger feltseng eller ståplass, finnes samme konstruksjon i 1,3 meters høyde. Dette teltet er langt lettere og adskillig billigere, men også mye mindre komfortabeltDet heter 4bikers Mini.

Se linken for mer info: https://biker-shop.no/telt-camping/2883-telt-4bikers-mega-original-50006026.html?search_query=4bikers&results=2

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg