Ny Triumph Rocket III i vente


Triumph har laget en del riktig bra sykler siden reinkarnasjonen, men hånden på hjertet: Det er bare en som har hatt en skikkelig WOW-faktor: Rocket III. Med sin 2,3 liters trippel, montert på langs i rammen, representerte den et sensasjonelt nytt konsept da den kom i 2004.

La gå med at den var tung og "bare" hadde rundt 145 hester, men den hadde mer dreiemoment enn noe annet på to hjul og kunne kjøres utrolig skarpt dersom en hadde mot til å slippe dyret løs. Etter en sånn tur var gjerne smilet like bredt som hos en Premier League-spiller etter lønnspålegg.

Det var litt vemodig da Triumph dumpet Rocket III fra programmet etter at utslippskravene satte punktum for videre karriere. Salget nådde aldri de høydene Triumph hadde sett for seg, spesielt ikke i Statene, hvor betegnelsen Power Cruiser brukes om en Harley med mer enn 70 hester - ikke en 150 hesters hylende engelsk hooligan.

Nå ser det ut til at Triumph kan komme til må slippe en ny Rocket III. På Triumphs årlige lukkede forhandlermøte i oktober ble en ny Rocket III med 2500 cc tresylindret 180 hesters motor omtalt. Det er gitt at motoren vil være Euro 5-kompatibel, og skal en dømme etter fothvilerplasseringen, kan det se ut som om Ducati Diavel er utpekt som konkurrent. Det er også grunn til å regne med alt mulig av godbiter på chassiset samt en elektronikkpakke som ikke engang eksisterte i fantasien da den opprinnelige Rocket II ble designet.

Triumph har vært svært så uforutsigbare når det gjelder lanseringstidspunkt de senere årene, så det ville ikke forbause om den nye Rocket III lanseres rett over nyåret. Men for all del – det kan ta lenger tid også. En får trøste seg med at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.