Moto Guzzi tilbake i racing


For dem som kjenner sin Grand Prix-historie vil Moto Guzzi være et velkjent navn: Det var dem som sto bak den mest spektakulære Grand Prix-maskin gjennom tidende: 500 V8! De som husker 70-tallet vil kanskje også vite at Guzzi slapp sin oppsiktsvekkende Le Mans i 1976 og sjokkerte en hel MC-verden med den.

Nå har Guzzi bestemt seg for, i samarbeid med italienske FIM, å lage en egen race-serie for V7 III. Det blir totalt fem løp på kalenderen – hvert av dem på 60 minutters varighet. Hvert team vil ha to førere, og det blir førerbytte midtveis i hvert løp. Starten skal skje på samme vis som i Le Mans: Første fører står på motsatt side av banen og løper over til sykkelen. Det er kanskje noe underlig at Moto Guzzi valgte V7 III som basis. Den er liksom ikke helt der oppe blant gateracerne, men fabrikken har i hvert fall samarbeidet med Guareschi Moto om å lage et eksempel på hvordan racerne kan se ut, og om ikke den er kjapp, så er den i hvert fall vakker!

Det sies ikke noe om hva fabrikken har foretatt seg med sykkelen for å få den til å gå fortere, men der er en del nye biter: Zard rustfritt eksosanlegg, Øhlins, nye fothvilere og beskyttelse over frambremsen.

Uansett, raceren er så lik den originale Le Mans at vi viser et bilde av den også. Og så er det bare å håpe at Guzzi snart surfer retrobølgen på alvor: Raceren kan jo være et utgangspunkt. Med en ny, sint 1200 motor i stedet for V7, med litt fancy gaffel, skikkelige dempere og Brembo Stylema bremser, med litt ... Det er lov å drømme!

Bildegalleri:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg