Nok en gullmedalje til Gekko-Haga i spansk mesterskap

20.11.2018

 

Sondre “Gekko” Haga vant klassen sin i mesterskapsrunden i Córdoba denne helgen. Han er eneste nordmann som deltar i det spanske mesterskapet.

Pressemelding.
Foto: Jordi Tarrés
Tekst: Peder Holterman


I helgen sto Sondre “Gekko” Haga øverst på pallen i Córdoba. Han vant den nest høyeste klassen i det spanske mesterskapet. Han har ikke kjørt alle rundene i år, så selv etter tre seirer endte han på fjerdeplass sammenlagt.

– Dette føltes som en overlegen seier. Hadde litt feber og var litt forkjøla, men på tross av dette klaffet alt. Det regnet, og da er jeg fort mer komfortabel enn spanjolene, sier Gekko-Haga.

Spania
Gekko-Haga endte med tre prikker. Andreplassen fikk 14.
– I Norge er seksjonene vi lager veldig vanskelige. Det er mange man ikke kommer gjennom. Både i VM og i det spanske mesterskapet er vanskelighetsgraden på enkeltseksjoner lavere. I dag var det bare én seksjon jeg anså som virkelig vanskelig, og den kjørte jeg gjennom uten feil.

Det ble en lang uke i bilen for Gekko-Haga. Han flyttet til Spania tidligere i uken, men kjøreturen ble ikke spesielt kort av den grunn.
– Brukte to dager i bilen for å komme meg ned, men det tok fortsatt ni timer å kjøre til der løpet var.

Selv om oppladningen til løpet ikke var optimal, sier han at han klarte å holde fokus oppe hele dagen. Selv med et lite tog i følge var han i sonen hele dagen.

Maskineri
Med seg hadde Gekko-Haga en triallegende. Jordi Tarrés er sjef for fabrikanten Gekko-Haga kjører for. Tarrés har vunnet VM i trial syv ganger. Tarrés var med i Gekko-Hagas følge hele dagen. Det var også en dedikert mekaniker og lederen av det spanske laget han kjører for.

Haga verdsetter muligheten til å kjøre i Spania og få være en del av dette miljøet.
– Det er fint å få navnet mitt frem i det spanske miljøet. Dette kjennes ut som VM. Alle er her, med team, lastebiler og hele pakken, sier Gekko-Haga.

Spania er helt klart verdens største trialnasjon for tiden. Siste VM-runde er avgjort og de fem første plassene er alle tatt av spanjoler.

Gekko-Hagas neste løp er i februar.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

Bunn

MC-Huset_200x200_feb20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.