Ny Jawa 300 – i hvert fall retro ...


For en tid siden viste vi bilde av den nye Jawa-motoren som Mahindra har tatt frem under paraplyen til Classisc Legends. Nå kan vi vise selve sykkelen også, og om vi noen gang har sett retro i praksis, er det denne.

De som kjørte Jawa på 50- og 60-tallet vil nikke gjenkjennende. Linjene i den tsjekkiske klassikeren er gjengitt forholdsvis troverdig. Men, undre den mildt sagt nostalgiske fasaden skjuler det seg en del moderne teknologi: Motoren er en 293 cc med DOHC og fire ventiler pr. sylinder. Den skal gi 27 hester og 28 Nm – ikke noen racer, med andre ord. Det har vel heller ikke vært hensikten. Dette er i første omgang tenkt som en konkurrent til Royal Enfield på hjemmemarkedet, og vi vet ikke engang om sykkelen kommer til Europa.

Mer teknologi: Skivebremser foran og oppned-gaffel er i hvert fall på plass, selv om bakhjulet må nøye sg med trommel. De doble demperne bak har eksterne reservoarer, lydpottene er klassiske og lykten er ekte Jawa.

Sykkelen er en underlig blanding av design. Noe ligner 500 OHC-sykkelen fra 50-tallet, noe er 60-talls og noe er forholdsvis moderne. Det kunne imidlertid være interessant å se hva som skjer med radiatoren når framgaffelen slår i bunn ...

Sykkelen blir lansert i Mumbai den 15. denne måneden.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg