Kymco SuperNEX – EICMAs store overraskelse

07.11.2018

 

En skal se mye før øynene faller ut, sies det, og det var mer enn en som gned seg i øynene da Kymco presenterte denne utrolig lekre supersportsykkelen. Overraskelsen ble ikke mindre av at den faktisk er elektrisk!

 

Bilverdenen er på full fart inn i elektrisk drift, men på MC-siden har det gått tregere. Bortsett fra et par hederlige unntak, har det dreid seg om minimalistiske bykjøretøy som ikke appellerer veldig til en tradisjonell MC-entusiast. Dessuten har akselerasjonen vært noe som skjedde i første fase, mens det har dabbet av på vei mot toppfart.

 

Kymco hevder imidlertid at de leverer alt en supersport-entusiast ønsker seg med denne sykkelen. For å oppnå dette har de gitt sykkelen en avansert sekstrinns girkasse som utnytter motoren fullt ut. Giring skjer uten clutch både opp og ned. Ettersom girkassen utnytter elektromotorens karakteristikk maksimalt, sier Kymco at SuperNEX gjør 0–100 på 2,9 sekunder, 0–200 på 7,5 sekunder og 0–250 på 10,9 sekunder. Her er det snakk om brutale greier!

For å mestre effekten har SuperNEX noe Kymco kaller FEP: Full Engagement Performance. Det er en form for traction kontroll som tilpasser motorytelsen til enhver tid slik at føreren kan utnytte sykkelens fulle potensiale. En av innvendingene mot el-MC har vært mangel på lyd. Kymco har innsett dette og utstyrt SuperNEX med en akustisk lydgenerator som simulerer supersport-lydbildet på en meget realistisk måte. Det gjør at føreren kan fryde seg over både ytelse og lydbilde.

Det sies, kanskje klokelig, ikke noe om motoreffekt, batterikapasitet og det store spørsmålet som alltid dukker opp: Rekkevidde. Fysikken er slik at ingenting kommer gratis, og høy effekt krever mye energi. Det blir spennende å få informasjon som belyser dette. Dersom Kymco klarer å levere rekkevidde som matcher det lekre utseendet, kan det nok være mer enn en som synes elektro er et attraktivt alternativ.

 

Bildegalleri:

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.