NMoto Nostalgia – den ultimate nineT custom!


I 1934 laget BMW en modell de kalte R7. Den hadde ekstravagant Art Deco linjeføring og var opprinnelig tenkt som mulig toppmodell for BMW. Måten designet flyter forfra og bakover kan minne om enkelte Mercedes biler fra samme periode, men de dype, buede skjermene, aerodynamiske dekslene og særegne sidepaneler satte sykkelen i en egen klasse.

Til tross for utseendet veide R7 bare 165 kg. Den hadde 35 hk og klarte 145 km/t, rå hastighet for en gatesykkel på den tiden. Den hadde også verdens første funksjonerende teleskopgaffel – en radikal løsning i 1934!

Det som er spesielt er at R7 ble bygget som et eksperiment i et hjørne av verkstedet. Den var aldri seriøst ment å komme i produksjon og den ble heller aldri vist frem, verken på messer eller hos forhandlere. Den ble rett og slett stuet bort på et bakrom og glemt. Der sto den helt til 2005. BMW var da inne i en periode hvor de begynte å verdsette sin historie, og R7 ble restaurert mellom 2005 og 2007. Nå står den på BMW-museet i München til glede for alle som liker særpregede designideer. NMoto fra Miami bygger customsykler, og de hadde definitivt sans for linjene i R7. Såpass at de la hodene i bløt og kom opp med NMoto Nostalgia, en sykkel som er atskillig rimeligere enn de 1 million $ som originalen er verdsatt til. NineT chassiset har fått 96 håndlagede deler, og NMoto har laget en overbevisende gjenskaping av R7, fra de flott svungne skjermene til fiskehalepottene, og alt mellom dem. Ved første øyekast er det bare skivebremsene og Paralever bak som røper at dette ikke er en R7.

Formene er ikke identiske. Setter en bilde av begge ved siden av hverandre, ser en at Nostalgia er kraftigere, lenger og, ikke minst: Den har et sete som ser langt behageligere ut.

NMoto planlegger å sette sykkelen i begrenset produksjon og kan levere den i 11 forskjellige farger. De vil også tilby ytterligere customiseringsdeler (inkludert girspak på siden av tanken). Sykkelen bygges på bestilling, og prisen er $49.500.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg