Tom Sykes til BMW i WSBK


World Superbike har tapt i kampen om publikum og TV-dekning, og årsakene kan være forskjellige. Men, nå tyder ting på at det kan bli mer kamp om mesterskapet og dermed også mer interessant for publikum.

Ducati kommer med sin meget omtalte V4 Panigale i 2019, det ryktes at HRC hos Honda kommer til å involvere seg for å rette opp et mildt sagt frynsete image i klassen, og det aller siste er at tidligere verdensmester Tom Sykes har tegnet kontrakt med Shaum Muir-teamet og skal kjøre den nye S 1000 RR fra BMW, en sykkel som sies å være mer en revolusjon enn en evolusjon.

Teamet vil bli et fabrikksteam med støtte fra BMW, selv om fabrikken ikke kommer til å satse så tungt som de gjorde for noen år siden. Årsaken til at BMW melder seg på igjen, er at det har skjedd et skifte i sjefsstolen hos BMW Motorrad: Tidligere sjef Stephan Schaller var overhodet ikke interessert i racing og drepte derfor racingbudsjettet. Den nye sjefen, Markus Schramm, har imidlertid forpliktet seg til å komme tilbake til racing med Shaun Muir Team.

BMW vil ha hovedansvar for å bygge og utvikle sykkelen, noe som er vesentlig for at de skal kunne konkurrere med Ducati og Kawasaki. Shaun Muir vil ta seg av driften av teamet. Sykes vil få Superstock 1000-mester og BMW-wonderboy Markus Reitenberger som teamkompis.

Ting tyder på at WSBK faktisk kan bli spennende å følge med på igjen!

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg