Å kjøre i et kunstverk ...

06.10.2018

 

Gradestokken viste lovende 12 varme, solen gjemte seg småsjenert bak lysegrå skyer, men av og til tittet den frem og lokket med lavt høstlys.

 

Tekst/foto: Svein Berli


Oppe i landet har det vært noen få kuldenetter og når løvet fortsatt er på trærne og det kommer kulde – da tar naturen på seg en orgie av varme farger som er dualistisk i sin natur: Vakker på den ene siden og varsel om at det går mot vinter på den andre.

 

Men – når en har en motorsykkel og godt utstyr er trangen til å kjøre i et kunstverk som hverken Rembrandt eller Michelango kan måle seg med, helt og fullstendig uimotståelig.

Jeg vet det er en av de siste ukene denne sesongen og det er en av grunnene til at det så viktig for meg å komme ut, ta med de siste restene av en sesong som har vært altfor kort – akkurat som alle de andre før den.
Jeg behøver ikke kjøre langt oppover før naturen eksploderer i farger. På slettene føles det som å kjøre gjennom en lang, gullkantet korridor: Bjørkene står der med sine hvite stammer og løv som er skinnende gult etter nattekulden. Ospen holder seg i mer rødlige farger mens den unnselige rognen benytter anledningen til å breie seg i farger som går fra blodrødt til dyp lilla.


På moene, der hvor furutrærne råder grunnen, får blåbærlyngen sjans til å være til glede, ikke bare til nytte: Den viser seg frem i rosa og rødt og lys lilla og er et fantastisk kontrapunkt til min heller mørke sykkel.

Det er nesten forbrytersk å kjøre fort en sånn dag, så jeg ligger og pusler godt under fartsgrensen, på høyt gir, lytter til motoren som brumler bifallende på lavt turtall og suger inn fargene og stemningene og skjønnheten som bare Vårherre får til. Og, for hvem vet hvilken gang,står det tindrende klart for meg hvor priviligert jeg er som kan nyte denne gaven ennå en gang.

Har du satt inn sykkelen for vinteren, sier du?


Ja, ja ...

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.