Norge på sjette- og fjerdeplass i lag-VM


En gjørmete helg i de tsjekkiske skoger endte med det norske herrelandslaget i trial på sjetteplass. Damelaget gjorde det hakket skarpere og endte på fjerdeplass. Pressemelding. Foto: Pep Segales Tekst: Peder Holterman Sondre “Gekko” Haga, Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen hadde som mål å forbedre fjorårets resultat, men måtte nøye seg med å tangere. De kom på sjetteplass, mye nærmere Italias femteplass enn i fjor. – Det var mye stang ut. Endte opp med dårlig tid og måtte kjøre rett fra seksjon til seksjon. Lagkonkurranser er jo veldig kjekt, men i dag fikk vi ikke muligheten til å kjøre så mye sammen som vi skulle ønske, sier Gekko-Haga. I lagkonkurranser kjører alle i laget seksjonen, men man stryker det dårligste resultatet i hver seksjon. I helgen kjørte Norge i den aller høyeste klassen. De konkurrerte direkte mot Spania, som har vunnet hvert år siden 2004. Selv om sjetteplassen ikke er det de håpte på er Haga fornøyd med innsatsen. – Vi er flinke på å gire hverandre opp, og vi har egentlig reddet hverandre hele dagen. Vi kom og veldig nære Italia til slutt. Norge fikk til sammen 190 prikker, 12 prikker flere enn Italia. Damelaget bestod av Hanne G. Haga, Ingveig Håkonsen og Erika Melchior. De hadde byttet ut to av utøverne fra bronselaget fra i fjor. De kom på en sterk fjerdeplass etter hard innsats fra hele laget. For Gekko-Haga er neste løp på kalenderen lag-NM i Gjerstad neste helg. Her kjører han for Riska Motorsykkelklubb sammen med Mads Nilsen og Kjartan Mikkelsen. Her sier han de kjører mest for gøy. - I lag-NM teller de tre beste resultatene hver seksjon, og vi er bare tre stykk. Da blir det vanskelig å konkurrere med de som stiller med fire utøvere. Men å kjøre som lag er fortsatt veldig kjekt. Her skal også Hanne G. Haga kjøre. Hun representerer Riska Motorsykkelklubb sammen med Seline Meling og Rakel Nilsen. De er sterkt motiverte til å beholde sin tittel som regjerende norgesmestere.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg