Indian flagger ut deler av produksjonen


Som følge av den amerikanske presidentens handelspolitikk, har nå også den amerikanske MC-produsenten Indian bestemt seg for å flagge ut deler av produksjonen av det ikoniske MC-merket.

Det hele handler om storpolitikk, og går i korte trekk ut på at president Donald Trump fikk gjennomslag for en såkalt proteksjonistisk handelspolitikk, som innebærer at det blir innført en tollmur på blant annet stål og aluminium fra EU-land. EU svarte med samme mynt, noe som vil gjøre amerikanske motorsykler betydelig dyrere i EU- og EØS-land. For å slippe unna de varslede tollsatsene, har Indian valgt å flytte deler av MC-produksjonen til Polen, der morselskapet Polaris allerede er etablert med fabrikk for offroadere til det europeiske markedet.

I tillegg til å slippe unna straffetoll på amerikanskproduserte motorsykler, oppnår fabrikanten også lavere transportkostnader, samt at den kan levere raskere til markedet i Europa. I skrivende stund er det ikke klart hvilke Indian-modeller som vil bli produsert i Polen.

Også rivalen Harley-Davidson har for ikke lenge siden meldt om utflagging av produksjon, av samme årsaker som Indian.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg