Her er den nye 2019 BMW R 1250 GS Shiftcam


Noen – vi vet ikke hvem, men videoen er profesjonell – har lagt ut en video som viser 2019-versjonen av BMWs store GS på Youtube (videoen er nå tatt ned, red. anm.)

Videon viser selve sykkelen og i tillegg en god bekrivelse av hvordan det nye ventilsystemet fungerer. Shiftcam, som systemet kalles, bruker en elektrisk aktuator og freste spor i innsugskamakselen til å bevege kammen sideveis og dermed gi variable ventilåpninger på innsuget. Ved lave gassåpninger brukes en kam med lite løft og motoren får myk kraftleveranse. Ved høyere åpninger kommer en høy-løft kam i virksomhet og gir tilgang til alle 134 hestene.

Systemet kan minne om Hondas VTEC, men BMW bruker alle ventilene hele tiden, bare med forskjellig åpning. Hos Honda ble et ventilpar koplet ut slik at motoren bare brukte 2 ventiler på lave gassåpninger. Dette systemet ga et markert hopp i effekten når alle fire ventiler ble koplet inn og det blir spennende å se om BMW har klart å få til en myk overgang på linje med det Ducati har.

Vi kommer tilbake med mer detaljer når de blir tilgjengelige.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg