MC-fører i 157 km/t i 50-sone


Onsdag 5. september ble en motorsyklist målt til ikke mindre enn 157 kilometer i timen i ei 50-sone på E6 i Ringebu. NRK Hedmark og Oppland opplyser at det denne ettermiddagen var mye folk både på fortauet og vegen der råkjøringen skjedde.

Utrykningspolitiet (UP) har ofte fartskontroll på den aktuelle strekningen, som har flere av- og påkjøringer, gangfelt, samt et gårdstun som E6 går gjennom. MC-føreren var på veg nordover og inn mot Ringebu sentrum, og MC-avisa er kjent med at det er en fotoboks like i nærheten av der UP i tillegg hadde kontroll.

NRK opplyser at MC-føreren – forståelig nok – ble fratatt sertifikatet på stedet, og at det ble skrevet anmeldelse for råkjøringen. Politijurister er nå satt på saken for å ta ut siktelse mot motorsyklisten. Tidligere rettspraksis tilsier at en så grov fartsovertredelse vil avstedkomme en klekkelig bot, tap av førerrett for lang tid, samt et ikke ubetydelig fengselsopphold.

– Det er ene og alene en veldig dårlig vurdering. Å kjøre så fort er en dårlig vurdering uansett fartsgrense, men særlig i en 50-sone hvor det også er fotgjengerfelt, uttaler politibetjent Jan Olav Vetland til NRK. Statskanalen har fått opplysning om at kjøretøyet til den fortkjørende motorsyklisten er en Kawasaki Ninja, uten å utdype mer om årsmodell eller bokstav- og tallkombinasjon.

I tillegg til nevnte motorsyklist, gikk elleve andre sjåfører i UP-fella, dog uten å være i nærheten av samme hastighet som MC-føreren presterte.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg