Fornuftig bruk av alkohol


En Yamaha XS850 har nettopp satt ny fartsrekord for sin klasse. Sykkelen, som er finansiert av Montgomery Destillery, går på resirkulert alkohol – eller etanol, om du vil – og oppnådde en gjennomsnittsfart på 182 km/t i Bonneville Motorcycle Speed Trials.

Sykkelen ble bygget av destilleriets eier Ryan Montgomery som etter sigende begynte planleggingen sist vinter. Maskinen er døpt "Sudden Wisdom" og er oppkalt etter firmaets nye whiskey. Målsettingen var å oppnå 158 km/t, men så ble det altså 182!

Drivstoffet er laget av avfallsprodukter fra destilleringsprosessen, et produkt som vanligvis kastes grunnet urenheter. Men, om ikke det duger som drikkevare, er det fullt mulig å lage et brukbart drivstoff av det. Det er tydelig at C2H5OH egner seg bedre som drivstoff for motorsykler enn for mennesker – vi har i hvert fall ikke hørt om noen tobente som har satt fartsrekord etter å ha fylt seg opp med det ...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC Avisa Trident digitalt september.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Rovik-MC---Web-banner-198x198pix-jul21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-jun21-CBP.jpg