Haga på pallen under nordisk mesterskap i Ale


I en helg dominert av nordmenn hentet Sondre “Gekko” Haga hjem en bronsemedalje i den individuelle konkurransen og en gullmedalje i lagkonkurransen. I lørdagens individuelle konkurranser var det nordmenn på samtlige pallplasser.

Pressemelding. Tekst: Peder Holterman Solland. Foto: trialavisa.no. Ale i Sverige ble offer for norsk trials dominanse denne helgen. Håkon Pedersen var best av herrene og Ingveig Håkonsen best av damene. Gekko-Haga sto nederst på pallen på lørdag etter noen feil på andrerunden. – Resultatet er fair nok. Jeg hadde rett og slett for mange feil på andrerunden. Holdt godt følge første og tredje runde, men det var ikke nok, sier Haga. Under søndagens lagkonkurranse var det ingen tvil om hvem som var best. Norge vant herreklassen med 30 prikker, mens Sverige kom på andreplass med 150 prikker. Denne store forskjellen skyldes ifølge Haga at Norge har et ekstremt høyt nivå i toppen. Norge på topp – Jeg, Håkon Pedersen, Ib Vegard Andersen og Ole Kristian Sørensen er alle en del hakk over resten av Norden. Det var veldig gøy å kunne konkurrere som et lag. Vi trener sammen på landslaget, men er jo vanligvis rivaler på løpsdagen. Det norske landslaget skal ut i aksjon igjen om fire uker. Da skal de kjøre VM i Tsjekkia. De stiller her i den aller høyeste klassen og må konkurrere direkte mot Spania som har vunnet hvert år siden 2004. Haga skal kjøre VM i England neste helg. Hanne Gilje Haga vant på søndag sammen med det norske kvinnelandslaget. Haga, Ingveig Håkonsen og Erika Melchior var laget som til slutt vant med god margin.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg