Ducati Project 1309 – den nye Diavel

09.08.2018

 

Project 1309 gikk stort sett under radaren på World Ducati Week 2018. Ganske forbausende ettersom vi tidligere har sett hvordan Ducati har valgt å avsløre hemmeligheter der.

 

Tidligere har World Ducati Week kunnet by på godbiter som på den første Scrambler-modellen, og i fjor fikk den nye Supersport sin debut der. Men, de kunne i hvert fall by på en teaser for å glede fansen i Misano.

 

I år gjelder det en annen ny sykkel, nærmere bestemt en Diavel. Sykkelen er ment å gå parallelt med den eksisterende XDiavel, men med fokus orientert i retning av den sportslige Diavel-plattformen. Det betyr blant annet at fothvilerne plasseres normalt i stedet for XDiavels fremre plassering.

 

Internet har allerede kunne by på mer eller mindre tydelige bilder av den nye Diavel, og man har kunnet danne seg et bilde av hovedtrekkene, så det er kanskje derfor Ducati var så beskjedne under World Ducati Week 2018.

 

Project 1309 er en nøktern  og avmålt tilnærming til en ny cruiser, og designet henter trekk fra både XDiavel og utgående Diavel. Prosjektet ble påbegynt i august 2013, så det har tatt sin tid å få frem nyskapningen.

 

Motoren blir den sterke V-twinen fra XDiavel, noe fartssugne cruiserentusiaster bør verdsette. I tillegg blir sykkelen utstyrt med en omfattende elektronikkpakke som blant annet ineholder Launch Control og IMU-kontrollerte bremser og Traction Control. Det er også sannsynlig at hele Ducatis modellrekke for 2019 vil få TFT instrumentpanel.

 

Men, som vi har sagt før: Selv de velkjente hemmelighetene må vente til EICMA før de blir offisielle.

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.