Ny klasseledende Fireblade i november?


Ifølge kilder som står Honda nær vil den japanske giganten slippe en ny Fireblade løs på verden på EICMA i november. Den nye modellen skal visstnok ha en motor som sparker ut 215 hester – det gjør den sterkest i klassen med 1 hk mer enn Panigale V4.

Den eksisterende Fireblade fikk et effekthopp til 189 hk for ikke lenge siden. Det er mer enn nok for alle unntatt en liten elite, men i en verden der konkurrentene rutinemessig gjør den effekten til skamme, har Honda funnet ut at det er på tide å vise muskler. Det sies svært lite om hvordan effekten skal oppnås, men med tanke på den nåværende motorens oppbygning, er det sannsynlig at det er tale om en helt ny motor.

Sykkelen får også ny ramme som får luftinntak sentralt i fronten og med hult styrehode som luften ledes gjennom. Dette gir luften en uhindret passasje til luftboksen og gjør at boksen kan mates med luft under høyt trykk. Honda brukte samme teknikk på CBR600RR så tidlig som 2007, så de har god kontroll på den biten.

Men, hvis du venter på en V4 superbike, blir du skuffet. Honda har arbeidet med et slikt prosjekt, men det skal ikke ha sammenheng med den nye Blade, og det er heller ingen som vet om V4 har fått grønt lys for produksjon. Flere kilder har imidlertid ytret tvil om at Honda klarer å hale 215 hk ut av en tradisjonell 1000 cc rekkefirer, og de hevder at snakket om rekkefirer bare er et skalkeskjul for en kommende V4.

De japanske kildene sier at Honda også kommer til å slippe SP1- og SP2-versjoner av den nye Blade – med tanke på homologering i WSBK. Men – som alltid – den som lever får se. Tidspunktet for å slippe en ny versjon av den legendariske og trendsettende Fireblade er imidlertid passende: Honda feirer sitt 70-års jubileum den 24. september i år. Bildet er forøvrig en rendering av hvordan man tror den nye Blade vil se ut.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg