Ducati – så e' de' på'an igjen, eller?


Sjefen for Volkswagen AG, Herbert Diess, ga nylig et intervju til Bloomberg TV hvor han igjen luftet mulighetene for at Ducati kan bli solgt som en del av VWs arbeid for å dekke tapene etter Dieselgate. Bilgiganten hadde først planer om å selge Ducati, men ble stoppet av fagforeningsrepresentantene i styret og planene ble kansellert. Tilsynelatende ...

Nå kan Diess fortelle Bloomberg at Ducati enten vil ekspandere eller bli solgt.

– Vi må enten finne en måte som gjør at Ducati kan ekspandere i fremtiden eller vi må selg, sier han i intervjuet.

Dette er underlig, for målt i prosent fortjeneste er Ducati nest best i VAG-klassen, kun overgått av ikoniske Porsche, men milevidt foran mega-merker som Bentley, Seat og Skoda. I første halvår kunne Ducati vise til en fortjeneste på 9,5 % – opp fra 8,2 % i samme periode i fjor. Men, gode prosenttall er ikke nødvendigvis det samme som store beløp.

Det virker jo umiddelbart fornuftig å beholde et selskap som tjener gode penger, men ifølge en uttalelse fra Audi, gjelder følgende: "Den nye VAG-strukturen har som målsetting å utvikle bærekraftige fremtidsperspektiver for produkter som ikke tilhører kjerneproduktene – veloverveid og med den nødvendige grundighet. Det kan dreie seg om ekspansjon og vekst, men avskalling er også tenkelig." Med andre ord det samme som Diess sa til Bloomberg TV. Det er selvfølgelig lett å se den negative siden av dette. At Ducati selges til investorer som kun er ute etter å maksimere profitten, men det finnes også en annen tolkning av utsagnene fra VAG, nemlig at Ducati gjør som Harley-Davidson og annonserer planer om en rekke nye, mindre motorsykler med oppbakking av en serie elektriske tråsykler og motorsykler.

Fremtiden er, om ikke annet, spennende!

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg