Ducati og Audi tester sikkerhetssystemer


Ducati har skissert en strategi de kaller "Safety Road Map 2025" som omhandler utvikling av nye sikkerhetssystemer og teknologier for sine motorsykler. Første steg er å inkludere Cornering ABS på alle modeller og i tillegg introdusere en modell med radar foran og bak innen 2020. Den italienske fabrikken arbeider også med en rekke nye teknologiske løsninger som den vil utstyre syklene med på mellomlang og lang sikt. Det mest interessante av disse kalles C-V2X. Det dreier seg om et trådløst system som etablerer kommunikasjon mellom biler, motorsykler, syklister, fotgjengere og infrastruktur. Systemet er testet ved hjelp av en Audi Q7, en A4 og en Ducati Multistrada. I en demonstrasjon ble det vist hvordan C-V2X kan bidra til økt sikkerhet og redusere faren for kollisjon. Systemet inkluderer Intersection Collision Warning hvor et kjøretøy som er utstyrt med C-V2X kommer fra kryssende vei med vikeplikt og unngår å treffe en motorsyklist på forkjørsveg. Systemet kan også hindre en bil i å krysse veien i venstresving foran møtende motorsykkel. I tillegg varsler også C-V2X når kjøretøyet foran bråbremser. Pierluigi Zampieri, Vehicle Innovation Manager hos Ducati, sier: "Dette er en perfekt demonstrasjon av tilfelle hvor moderne teknologi kan føre til en dramatisk økning av sikkerheten for fremtidige motorsyklister. C-V2X er faktisk et av nøkkelprosjektene i Ducati 2025 Safety Road Map."

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg