Norton viser tegninger av en ny Atlas 650


Norton har store planer om å lage en ny 650 cc twin scrambler de kaller Atlas. Sykkelen skal etter sigende vises på NEC-messen i Birmingham i november. Motoren er ny, dvs. at den er halvparten av en V4 Norton som igjen er basert på en Aprilia V4.

I laveste trim skal motoren gi 70 hester, men det skal også komme en sportsversjon med 100 hk. Norton, som ikke er kjent for å være beskjedne når det gjelder egne prestasjoner, sier også at det arbeides med en kompressormatet versjon som skal gi 170 hk. Nok om det ... Nortons designsjef Simon Skinner sier at de er i sluttfasen av designarbeidet og at den første motoren blir klar til testkjøring om et par måneder. Foreløpig har de kun CAD-tegninger å vise for seg. Skinner hevder at tegningen er et fullt utviklet CAD-design og at alle parametre og komponenter er korrekte. Han sier også at Norton ikke har til hensikt å lage en retrosykkel slik BMW og Triumph gjør. Ducati Scrambler Desert Sled er den sykkelen som er nærmest, men Nortons nye Atlas er en mer sofistikert sykkel og har høyere ytelse, ifølge Skinner. Når sykkelen vises på NEC, vil det være en prototype som vises inngjerdet, dvs. at publikum ikke får ta på den eller sitte på den.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg