DEKRA tester nye trafikkskilt i Tyskland

30.06.2018

 

DEKRA er et internasjonalt selskap som er eksperter på sikkerhet i alle former, og de arbeider med et prosjekt i Tyskland som bør være interessant for alle motorsyklister: Å bytte ut trafikkskilt av metall med tilsvarende i plast.

De aller fleste skilt er laget av metall og festet på kraftige metallpåler. Disse kan være dødelige for en motorsyklist etter et krasj, noe DEKRAs video viser med all ønskelig tydelighet. Det er grunnen til at DEKRA nå eksperimenterer med erstatninger av plast, og videoen viser hvilken enorm forskjell det er mellom de to løsningene. Som videoen viser, kan et sammenstøt med et tradisjonelt skilt være dødelig, mens tilsvarende sammenstøt med et plastskilt i verste fallbare ville gitt mindre skader – rett og slett fordi festepålen knekker.

Systemet er under utprøving i Baden-Württemberg i Tyskland, og det vil gradvis erstatte de tradisjonelle måtene å sette opp skilt. Saken er også under behandling på nasjonalt nivå, hvor man bare venter på en godkjenning fra det tyske samferdselsdepartementet for å kunne bruke plastskiltene i hele Tyskland. Noe å tenke på for norske myndigheter?

En video som viser forskjellen med all ønskelig tydelighet, ser du under:

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.