Ford vil «se» motorsykler


Den ikke helt ukjente bilprodusenten Ford har nylig søkt patent på et system som skal være spesialutviklet for å varsle om motorsykler som kjører mellom bilrekkene. Ved sakte eller stillestående kø, er det ikke alle bilister som ser eller hører at det er en motorsyklist som benytter MC-ens smidighet til å komme seg fram. Bilførere som er i denne situasjonen, kan gjøre uventede ting som å åpne ei bildør eller endre posisjon i vegbanen. Med Fords nye sensor, skal bilen fange opp situasjonen og varsle om at det befinner seg noe i blindsonen, før det oppstår en farlig situasjon. I Norge er det ikke noe uttalt forbud mot å «glide» mellom bilrekkene, men heller ikke eksplisitt uttalt at det er lovlig. I Tyskland, derimot, er det forbudt å «glide», men det er likevel noen som tar sjansen på å korte ned tida i køen. Med det nye systemet vil Ford tydeligvis redusere antallet unødvendige ulykker, uavhengig om «gliding» er lov eller ei.

Bildegalleri:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg