Ford vil «se» motorsykler


Den ikke helt ukjente bilprodusenten Ford har nylig søkt patent på et system som skal være spesialutviklet for å varsle om motorsykler som kjører mellom bilrekkene. Ved sakte eller stillestående kø, er det ikke alle bilister som ser eller hører at det er en motorsyklist som benytter MC-ens smidighet til å komme seg fram. Bilførere som er i denne situasjonen, kan gjøre uventede ting som å åpne ei bildør eller endre posisjon i vegbanen. Med Fords nye sensor, skal bilen fange opp situasjonen og varsle om at det befinner seg noe i blindsonen, før det oppstår en farlig situasjon. I Norge er det ikke noe uttalt forbud mot å «glide» mellom bilrekkene, men heller ikke eksplisitt uttalt at det er lovlig. I Tyskland, derimot, er det forbudt å «glide», men det er likevel noen som tar sjansen på å korte ned tida i køen. Med det nye systemet vil Ford tydeligvis redusere antallet unødvendige ulykker, uavhengig om «gliding» er lov eller ei.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg