GL1000 Gold Wing ble til X-wing


Craig Goldsmith er en kar med peiling på hvordan metall skal bearbeides, noe han viser mer enn tydelig på denne uvanlig lekre Gold Wing versjonen fra 1979. Det som begynte livet som en overvektig sportssykkel (for Honda trodde faktisk at det skulle bli en supersportmaskin), ble etter hvert til en anerkjent touringsykkel. Og nå, etter at Craig har hatt noen timer med den, er den faktisk mer lik det Honda opprinnelig så for seg.

Goldsmith sier at den opprinnelige Gold Wingen er litt undervurdert. De er pålitelige og billige, har forholdsvis billige deler, respektabel ytelse og godt dreiemoment. Til å begynne med hadde han bare tenkt å lage nytt tankdeksel og kanskje et sete, men så ble han inspirert, og det hele tok av.

Først plukket han alt fra hverandre og kvittet seg med en mengde overflødig vekt. Deretter ble det ny bensintank plassert under setet, komplett med nivåglass. Alle karosserideler er nye og håndlaget, bremseskivene er perforert, hjulene har fått deksler som skjuler de originale Comstar hjulene, og verket krones med en unik hovedlykt, nytt luftfilter og spesiallaget eksosanlegg.

Craig sier at den gjenfødte Gold Wingen er forbausende lettkjørt og går silkemykt. "Det er nesten som å kjøre et lite lokomotiv", hevder han.

La gå med at en GL1000 ikke er det mest opplagte customobjektet, men når folk med Craig Goldsmith sin sans for linjer og helhet får fingrene i en, blir resultatet suverent. X-wingen er så elegant utført at Goldsmith får den til å se helt riktig ut. Det er mer enn Honda klarte ...

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.