KTM satser sikkerhet


KTM har lenge vært i front når det gjelder sikkerhet ved hjelp av elektronikk, og de forsker stadig på nye måter å gjøre det tryggere å kjøre motorsykkel. Siste nytt er resultatene av et tett samarbeid med tyske Bosch: Adaptiv cruisekontroll (ACC) og blindsonekontroll (BSD). Begge er fremdeles under utvikling, men ventes introdusert på enkelte 2021 modeller. Hensikten med dem er å hindre kollisjoner i front eller bakfra. ACC (Adaptive Cruise Control) er ikke et nødbremsesystem, men er i virksomhet når cruise kontroll er koplet inn. ACC kan oppdage kjøretøy ned til MC-størrelse og sørger for at avstanden til forankjørende ikke blir mindre enn 2 sekunder. Dette skjer enten ved at gassen reduseres eller ved forsiktig bremsing. ACC vil reagere raskere enn noen fører i en gitt situasjon. Blindsonen sjekkes vanligvis ved å vri hodet og se over skulderen, noe som medfører at føreren ikke registrerer hva som skjer foran mens det pågår. BSD (Blind Sone Detection) bruker radar med kort rekkevidde i samarbeid med ACC for å varsle om potensiell kollisjonsfare med kjøretøy i blindsonen. I situasjoner som f.eks. feltskifte vil fører få beskjed via TFT-instrumentpanelet i tillegg til superkraftige varsellys. Disse to systemene danner også basis for andre systemer som er under utvikling.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.