Etterlengtet seier for Lorenzo


Jorge Lorenzo motbeviste alle spådommer og gjorde kritiske røster til skamme da han i dag vant årets sjette MotoGP-runde på Italienske Mugello-banen. Tekst: Thorvald Sæby Foto: Ingvild Bolme Den 31 år gamle Spanske Ducati-føreren fra Palma de Mallorca fulgte dermed opp det gode resultatet fra kvalifiseringen i går, hvor han endte opp med andre startspor, kun 3,5 hundredeler bak hjemmefavoritten Valentino Rossi som hadde Pole position. Det var svært få som trodde at Lorenzo hadde kurert problemene som har ridd han og Ducati-teamet som en mare siden oppstarten på det Italienske merket våren 2017. Det var allikevel noen få som summet i depoet om at det var noe på gang. Lorenzo tok starten og gikk i tet fra første sving og satte opp et voldsomt tempo umiddelbart, noe han er kjent for når han kommer i den posisjonen. Med Rossi på andre, og en hårreisende innbremsing fra Marquez inn i første sving, som raskt brakte han opp på tredje plass fra 6. startspor, var det duket for en publikumsperle i form av en kamp mellom de tre kanskje største rivalene i MotoGP-sirkuset.

Fortsettelsen lot ikke vente på seg da Marquez allerede på tredje runde bremset seg forbi Rossi inn mot T1 etter langsiden, og umiddelbart begynte å legge press på ledende Lorenzo. Men på femte runde mistet han grepet foran og serverte nok en oppvisning i forsøk på å redde et forhjuls slipp når det allerede, for vanlige dødelige, er for sent. Det lyktes ikke denne gang, og Repsol Hondaen endte i grusen. Han kom seg imidlertid i gang og fullførte løpet på en 16. plass. Det åpnet opp for Dovisiozo som etterhvert passerte Rossi og tok opp kampen på Lorenzo. Noe som skulle vise seg å bli vanskeligere enn de fleste trodde. Lorenzo holdt stand og ledet med 1,5 sekunder etter 13 runder og viste ingen svakhetstegn. Men derimot var han kapabel til å øke ledelsen ytterligere innover i den siste delen av løpet og passerte målstreken hele 6,3 sekunder foran Dovi og innkasserte med det seier nr. 45 i MotoGPs grommeste klasse. Valentino Rossi slet med å holde tredjeplassen og ble invitert til en fight mellom Ianonne, Petrucci, Rins og han selv. Petrucci og Rins droppet etterhvert bakover, og med en feil på siste runde av Ianonne, var det Rossi som stakk av med den siste plassen på pallen. Noe både han og fansen utvilsomt satte stor pris på. Lorenzo forklarte på pressekonferansen etter løpet at det var hovedsakelig en ny design på bensintanken, som gir han bedre støtte under innbremsingene, og en smoothere motor som var årsaken til styrken han og Ducatien viste i dag. En styrke som kan bli vanskelig og håndtere for konkurrentene om den vedvarer. Han viste en enorm glede over denne seieren, og på direkte spørsmål fra MC-avisa om hvor høyt han ville rangere den, svarte han at det var en av de aller beste seirene i hele hans karriere. Det var godt å endelig få betalt for uendelige timer med arbeid og frustrasjon i form av denne seieren. Altså en komplett dag for Ducati-teamet med dobbeltseier på hjemmebane. I Moto2 ble det seier til Miguel Oliveira etter en hard kamp med Lorenzo Baldasari. Hjemmefavoritt og poleman Mattia Pasini ledet lenge, men fikk forhjuls slipp og endte i grusfella. Jorge Martin kjempet med Marco Bezzecchi og Fabio Di Giannantonio fra start til mål i den minste klassen Moto3, og vant til slutt med marginale 1,9 hundredeler.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg