Overhaling av BMW-ESA dempere


Pressemelding fra Maartens Import.

"Som kjent er en rekke av de nye BMW-typene utstyrt med BMW sitt ESA fjæringssystem. Det er også kjent for mange at Wilbers tilbyr en modifisering – ytterligere forbedring – ved modifisering til WESA (2 nye dempere med modifisert rebound og fjærstyrke tilpasset kunde).

Dette kun er mulig dersom de originale ESA demperne er i orden, fordi Wilbers benytter noen av komponentene fra OEM ESA dempere. I senere tid har det derfor oppstått et problem: Etter hvert som syklene blir eldre, kan de originale ESA demperne bli defekte. I følge BMW kan disse demperne ikke overhales/repareres.

En ny ESA demper enten foran eller bak koster ca kr18.000.-. Dette har vært grunnen til at Wilbers har begynt med reparasjon/overhaling av de originale BMW-ESA demperne. Prisen for en slik jobb varierer etter hva som er galt, men ligger fra 1/3 til halv pris av ny demper. Altså en god nyhet for BMW kjørerne.

Inntil videre sendes den defekte demperen til oss (Maartens Import) og vi sender den videre til Wilbers i Tyskland – noe som gir en ventetid på ca. 3 uker. Men, vi skal om ikke lenge på kurs til Wilbers, og deretter vil jobben kunne gjøres her hjemme på vårt verksted.

Til slutt kan vi minne om at ombygging fra ESA til Wilbers WESA har en total kostnad på kr.14.349.- Bildet viser Wilbers WESA."

www.maartensimport.no (åpner i ny fane)

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg