Pussige MC-regler rundt om i verden


Magasinet Motorcycle News (MCN) har samla et knippe heller snodige regler angående motorsykkel. De snodige MC-reglene er fra hele kloden, og magasinet spekulerer i at det gjerne er snakk om gamle og utdaterte lover som henger igjen.

Det starter i London, der det er forbudt å ha sex på en parkert motorsykkel, mens det visstnok ikke finnes noe forbud mot en hyrdestund mens kjøretøyet er i bruk. Hvis du skulle falle for fristelsen med å strekke ut litt, enten ved å slippe den ene styreholken og strekke ut arma eller ved å reise deg på fothvilerne, ligger du tynt an i henholdsvis Tyskland og Alberta i Canada.

I USA anser noen stater det som personlig frihet til å kjøre uten hjelm, mens atter andre stater har påbud om å kjøre med øyebeskyttelse. MCN konkluderer med at du dermed kan bli bøtelagt hvis du åpner visiret i fart og ikke har briller på nesa. I Spania er det ikke lov å ha intercom i hjelmen, noe som muligens skyldes at det ikke er lov å kjøre mens du snakker i mobiltelefon.

I Sydney i Australia risikerer du 425 australske dollar i bot hvis du råker ut for ei ulykke på grunn av fart, værforhold eller dårlig veg.

Om du skal til India, kan det opplyses at det i noen av statene der bare er føreren som må bruke hjelm. Passasjeren(e) er det ikke så nøye med. Den som kjører MC i Kambodsja har forbud mot å bruke lys på dagtid, mens det – logisk nok – er påbudt å bruke lys om natta. Thailand skal visstnok ha så strenge regler mot modifisering at det skal være forbudt med en «omfattende» ombygging som å skifte styre.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg