Pussige MC-regler rundt om i verden


Magasinet Motorcycle News (MCN) har samla et knippe heller snodige regler angående motorsykkel. De snodige MC-reglene er fra hele kloden, og magasinet spekulerer i at det gjerne er snakk om gamle og utdaterte lover som henger igjen.

Det starter i London, der det er forbudt å ha sex på en parkert motorsykkel, mens det visstnok ikke finnes noe forbud mot en hyrdestund mens kjøretøyet er i bruk. Hvis du skulle falle for fristelsen med å strekke ut litt, enten ved å slippe den ene styreholken og strekke ut arma eller ved å reise deg på fothvilerne, ligger du tynt an i henholdsvis Tyskland og Alberta i Canada.

I USA anser noen stater det som personlig frihet til å kjøre uten hjelm, mens atter andre stater har påbud om å kjøre med øyebeskyttelse. MCN konkluderer med at du dermed kan bli bøtelagt hvis du åpner visiret i fart og ikke har briller på nesa. I Spania er det ikke lov å ha intercom i hjelmen, noe som muligens skyldes at det ikke er lov å kjøre mens du snakker i mobiltelefon.

I Sydney i Australia risikerer du 425 australske dollar i bot hvis du råker ut for ei ulykke på grunn av fart, værforhold eller dårlig veg.

Om du skal til India, kan det opplyses at det i noen av statene der bare er føreren som må bruke hjelm. Passasjeren(e) er det ikke så nøye med. Den som kjører MC i Kambodsja har forbud mot å bruke lys på dagtid, mens det – logisk nok – er påbudt å bruke lys om natta. Thailand skal visstnok ha så strenge regler mot modifisering at det skal være forbudt med en «omfattende» ombygging som å skifte styre.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.