Pussige MC-regler rundt om i verden

01.06.2018

 

Magasinet Motorcycle News (MCN) har samla et knippe heller snodige regler angående motorsykkel. De snodige MC-reglene er fra hele kloden, og magasinet spekulerer i at det gjerne er snakk om gamle og utdaterte lover som henger igjen.

 

Det starter i London, der det er forbudt å ha sex på en parkert motorsykkel, mens det visstnok ikke finnes noe forbud mot en hyrdestund mens kjøretøyet er i bruk. Hvis du skulle falle for fristelsen med å strekke ut litt, enten ved å slippe den ene styreholken og strekke ut arma eller ved å reise deg på fothvilerne, ligger du tynt an i henholdsvis Tyskland og Alberta i Canada.

 

I USA anser noen stater det som personlig frihet til å kjøre uten hjelm, mens atter andre stater har påbud om å kjøre med øyebeskyttelse. MCN konkluderer med at du dermed kan bli bøtelagt hvis du åpner visiret i fart og ikke har briller på nesa. I Spania er det ikke lov å ha intercom i hjelmen, noe som muligens skyldes at det ikke er lov å kjøre mens du snakker i mobiltelefon.

 

I Sydney i Australia risikerer du 425 australske dollar i bot hvis du råker ut for ei ulykke på grunn av fart, værforhold eller dårlig veg.

 

Om du skal til India, kan det opplyses at det i noen av statene der bare er føreren som må bruke hjelm. Passasjeren(e) er det ikke så nøye med. Den som kjører MC i Kambodsja har forbud mot å bruke lys på dagtid, mens det – logisk nok – er påbudt å bruke lys om natta. Thailand skal visstnok ha så strenge regler mot modifisering at det skal være forbudt med en «omfattende» ombygging som å skifte styre.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.