Er det verd prisen?

31.05.2018

 

Årets Isle of Man TT er bare tre dager gammelt, og har allerede krevd sitt første dødsoffer. Dan Kneen, bosatt på Isle of Man, kjørte for Tyco BMW og krasjet under trening for Superbike/Superstock/Supersport-klassene onsdag kveld. Krasjet skjedde ved Churchtown, og Kneen døde på stedet. Kneen var ikke nykommer på øya – han vant tre klasser i Manx Grand Prix i 2008 og fikk sin første pallplass i fjor i Superstock.

Det er mange år siden Grand Prix-førere boikottet løpene på Isle of Man av sikkerhetsmessige årsaker, og historikken siden da har bevist at deres beslutning var riktig. Når racing, med nesten usvikelig sikkerhet, koster menneskeliv ved hvert eneste års stevne, er det grunn til å stille spørsmålstegn ved arrangementet. Det argumenteres med at førerne vet hvilken risiko de utsetter seg for, men i en racingsituasjon på en slik bane mister det argumentet relevans. Det som er relevant er at Kneen etterlater seg samboer, familie og venner.

Det føles ikke riktig at tusenvis av mennesker skal juble og feste når det er mer eller mindre garantert at noen vil drepe seg i forsøket på å oppfylle drømmer, skape seg et navn eller bare rett å slett prøve å kjøre motorsykkel raskere enn alle andre. En ung mann er borte, og skal vi tro statistikken, blir han ikke den eneste i år. Det begynner å minne litt om gladiatorkamp i gamle Roma ...

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.