Er rakett redningen?


Du kan tilgis hvis du synes dette ser ut som en forsinket aprilspøk, men tyske Bosch har ikke for vane å spøke. Faktum er at de arbeider seriøst med et system som bruker raketter til å hjelpe å gjenopprette kontrollen over sykkelen. Dersom du skulle komme til å treffe løs grus eller vått løv aller noe annet glatt og så skli sideveis, vil dekkene ofte miste grepet og sykkelen kante. Bosch har kommet frem til at dersom en kan øke dekktrykket mot underlaget, vil det være mulig å unngå dette. De har tenkt å gjøre det ved å montere dyser på siden av sykkelen. Når IMU registrerer at hellingsvinkel/hastighet på nedlegget tilsier inngripen, vil en stråle høykomprimert gass fra en akkumulatorenhet presses ut gjennom en dyse på siden av sykkelen, og dermed gi en skyvekraft som virker nedover mot underlaget og skyver dekkene ned mot asfalten. Teknikken er mye av den samme som brukes i airbag på bil. Hvis du synes det høres vilt ut – ta en titt på videoen i linken under ... For egen del kan vi ikke la være å forestille oss overraskelsen til eventuelle fotgjengere på siden av sykkelen når dette skjer, for her er det snakk om gass i stor hastighet! Klikk her for å se video fra Bosch på Youtube.

#Nyhet

Spesialtilbud-MC-avisa.jpg

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan22.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-jun21-CBP.jpg