Du kan bidra med kjørelengde


Du kan fortsatt være med på å gi et mer nyansert bilde av hvor farlig det er å kjøre motorsykkel. Når trafikkforskere går ut og forteller at det er ti ganger farligere å kjøre MC enn å kjøre bil, kan det være at de har som premiss at hver motorsyklist i gjennomsnitt tilbakelegger 3.000 kilometer i året. Dette har Norsk Motorcykkel Union (NMCU) tatt konsekvensen av, og har siden 2001 kartlagt den reelle kjørelengden for den gjengse motorsyklist i Norge. – Vi gjør dette for å få korrekte data til forskning på trafikksikkerhet, for vi vet at forskerne bruker kjørelengde i beregningene sine, sier daglig leder Bjørn Magnussen i NMCU. Han forteller at den gjennomsnittlige kjørelengde til det norske MC-folket ligger på omkring 10.000 kilometer i året. Det begynner så smått å haste med å registrere kjørelengde, da NMCU stenger skjemaet den 18. mai. Ved å gå inn på nmcu.org (åpner i nytt vindu) og bla litt nedover på sida, vil du finne en artikkel som heter «Hvor langt kjørte du i 2017». Nederst i artikkelen er det en lenke til spørreskjemaet du kan fylle ut. I tillegg til antall kjørte kilometer, bidrar skjemaet til å vise hvilke aldersgrupper og kjønn som kjører mest, samt om kjøringa er i forbindelse med jobb/pendling eller kos og fritid. Oversikten forteller også hva slags MC-klasser som er med, og hvor i landet motorsyklistene holder til.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg