Frekk BSA-versjon!


Her om dagen, da vi sto på bensinstasjonen i Åmli og fylte tanken for langtur i Telemark, hørte vi det jublet og smalt borti gata. Vi var i villrede hva det dreide seg om – det var vel ikke mulig at noen kjørte langbaneracer gjennom bygda? Etter hvert kom lyden nærmere, og da maskinen svingte inn på stasjonen, ble det hele klart for oss. BSAen har antakelig gjort tjeneste i andre verdenskrig, skal en dømme etter gaffel og chassis, men den som har jobbet med den har hatt litt peiling. Om det var en B33 eller B31 skal være usagt, men det spiller egentlig ingen rolle. Eksosanlegget sluttet i en åpen megafon nederst på venstre side, og laget en lyd som sto i sterk kontrast til det vi vet en slik sykkel har av ytelse. 21" framhjul med smalt knastdekk og kraftig knastdekk bak skapte det vi tror er en tilsiktet illusjon av speedwaysykkel. Primærkjede og clutch løp tørt bak hjemmelaget deksel. Gasshåndtaket var speedwaytype – slikt som brå-åpner spjeldet. Setet med den lille humpen bak indikerer også gammel speedway.

Der hvor dynamoen skulle sittet over magneten bak sylinderen var det bare et tomt rør, så det lille som fantes av lys måtte stole på batteriet. Framskjermen er også klassisk gammel speedway. Og lakken, da. Langt fra blank, men så fullstendig i stil med sykkelens utseende. Lyd og utseende som denne maskinen presenterte løftet humøret flere hakk, og for det er vi takk skyldig!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg